#93 SUSANNE WELÉEN

Susanne Weléen En energisprudlande entreprenör och racingfantast med passion för golf och kalla vinterbad. Genom sin pappa Rolf Uhr:s racing- och rallykarriär, är hon i princip ”född och uppväxt i bil”. Skolad in i racingvärlden genom att bland annat ha varit kartläsare åt pappa. Man kan därför med rätta säga att hon har racing ”i blodet”.


Historian hittills:

I maj 2021 tog Susanne över racerstolen från Rolf, när Time Attack inleddes i Knutstorp. Timeattacknu serien rullade på med fina resultat i Kinnekulle, Mantorp samt Gälleråsen. En spännande och lärorik första sommar i tävlingsklass Pro som ytterligare stärkt hennes stora racingintresse. Bilen hon kör är en SAAB 9–3 SS Nordic Extreme med 610 hästkrafter, en bil som var helt ny för henne när säsongen 2021 inleddes. Under vintern 2022 har bilen fått en rejäl uppfräschning med bland annat en ny vinge och framspoiler samt nya stötdämpare. Susannes team leds av pappa Rolf Uhr som även är den person som byggt om bilen till vad den är idag. Rolf har själv många års erfarenhet av rally- och racing och har själv deltagit i tidigare säsonger av Timeattack. Med stor kunskap, intresse och kärlek till motorsporten utgör Rolf och Susanne det perfekta framgångsteamet. Utöver sitt intresse för motorsport är Susanne grundaren och entreprenören som startade Great Safe. Great Safe är ett utbildnings-och säkerhetsresursföretag vars främsta mål är att förmedla kunskap om olycksförebyggande arbete för att rädda liv och minska antalet tillbud på arbetsplatser runt om i riket.

Under säsongen 2022 kantades teamet av många problem med motorer vilket gjorde att tiderna uteblev och efter halva säsongen så slängde de in handduken för att gå till botten med problem och satsa inför 2023.Här kan du följa Susanne:


Vi stöttar Susanne: