ETT ÖGONBLICK: #68 Conny Nilsson, nykomling i Club Challenge med BMW E46 M3

_DSC6566 copyLär känna våra förare, partners, crew och även följare i ”Ett ögonblick”. Korta personliga intervjuer med ”rakt på sak” frågorna!

Conny Nilsson är en nykomling inför 2014, och har efter premiären fått stor smak på Time Attack.

Han är när vi når honom på Mantorp Park för att ”tjuvträna” inför 5-6 Juli, som har släpet lassat med sin tufft dekorerade BMW M3 E46 för en helg av Gatebil.

Han är grymt revanschlysten efter att inte ha lyckats kvala in till finalen på Kinnekulle, och har gjort en hel del åtgärder för att utmana hårdare i Club Challenge under Rond 2:

Foton: STEFFEN NILSSEN

– – – – –

[TAnu.se]: Hey Conny! Hoppas allt går fint på Mantorp Park, berätta lite om din premiär på Kinnekulle?

[#68 Conny Nilsson]: Det var riktigt roligt! Däremot var jag missnöjd med att inte kvala vidare, kändes som det fanns mer fart i mig. Men det ska vi ta igen till nästa tävling, mycket nytt för mig som bara är acceptera tar tid att få in.

Vi förstår din tävlingsinstinkt, det är en tuff klass du som nykomling gett dig in i. Du har annars en gedigen bakgrund i Scooter-cross  i yngre dagar?

Jajamen, inte bara det utan Motorcross också. Höll nog på hela min ungdom, men mycket skador och bl.a. ett trasigt knä satte lite stopp. Därför det känns bra att tävla i Motorsport nu igen.

Är det samma känsla då som nu, den extra pulsen av att få tävla mot sig själv; och andra?

Självklart, det är ett unikt sug faktiskt. Man får en riktig adrenalinkick när man jagar tiondelar och jag är utan tvekan en tävlingsmänniska som verkligen gillar detta upplägg.

_DSC6562

Du har en far (Rolle) som är en väldigt inbiten funktionär/säkerhets-ansvarig inom bl.a. Dragracing- har du fått intresset från honom en gång i tiden kanske?

Det stämmer nog bra. Farsan har åkt en massa han också, väldigt mycket RoadRacing bl.a. men där blev hela ”stirra döden i vitögat” lite väl tungt att bära när man fick familj etc.

Men han har alltid stöttat mig och hans egna entusiasm för motorsport smittar ju av sig?

Hur blir det denna helg på Mantorp? Har du några tricks att bjuda på till TAnu.se Rond 2 som går 6 Juli på samma bana?

Ska försöka lära mig banan som första prio, justera in bilen lite. Faktiskt fått på en stor vinge som vi nu vill se hur den påverkar. Kändes som vi inte hade ”ner” baken på Kinnekulle och tappade mycket värdefull tid. 

Gatebil är en enda stor röra och kanske inte så kvalitativ körning som man fick på Kinnekulle, men fredag och söndag blir det fullt ös- lördag håller vi oss strikt i depån så alla dårar får köra av sig, haha!

Det går rätt vilt till där ja, men då antar vi att lördag blir mest partaj då?

Nej för sjutton, däremot ha kul och se på allt som händer. Det är körningen på söndag som är prio. Vi står med mitt team vid besiktningen (område E2) så vill folk komma förbi och fråga om serien etc är de varmt välkomna!

Trevligt att höra! En sista fråga, din bil har ett väldigt tufft ”race-stuk” med sin dekor. Har du några sponsorer du vill lyfta fram som hjälper under säsongen?

Tack, det är en hel rad som stöttar… men SBS REKLAM är de som gått in tyngst och jag verkligen är tacksam över att ha i ryggen. 

Okay, då önskar vi fortsatt lycka till på Gatebil Mantorp och hoppas bilen får förbli hel till att börja med…!

Haha, ska nog inte vara någon fara. Tack för samtalet, vi ses på Mantorp 6 Juli!

_DSC1450

– – – – –

Du kan fortfarande anmäla dig och tävla mot Conny på Mantorp Park 6 Juli och Karlskoga 10 Aug för ENDAST 4900:- (KLICKA!).

Uppladdningen inför vårt stora event fortsätter, info om vad som händer Lördagen 5 Juli kommer väldigt snart- boka datumen och informera alla vänner med kärlek för bankörning redan nu!