Initiativ värt att uppmärksamma: ”Girls on Track” arrangerat av ”Hellen” Nordbäck från TimeAttack.nu!

I helgen gjorde vi en liten drop-in på Tierp Arena där vi redan kört, för att se ett nytt projekt som lanserades i sin fulla form: GIRLS ON TRACK (KLICKA FÖR FB!).

Det är seriens fantastiska ambassadör och förare "Hellen" Nordbäcks realisation av en dröm; av att få fler tjejer in i Motorsport- och då särskilt Time Attack & Bankörning!

(Foto av: Göran Röjhagen aka DELTAPHOTO.SE. Stort tack för detta!)

Ända sedan "Hellen" som har en extremt distinkt rosa Mitsubishi Evo X som tävlar med #29 i serien började tävla redan förra året; så såddes fröt hos henne och många runtomkring- för att faktiskt fler tjejer borda göra detsamma.

Sagt och gjort så hade vi inför detta år med ett antal tjejer till på listan, men i slutändan har vi sett Alexandra Fasson Björk med sin Evo IX (#25) dubbla antalet tjejer i Time Attack. Fler är på väg in innan säsongen är över…?

(Alexandra har haft en grym utvecklingskurva efter att ha kommit in som helt grön förare i tävlings-sammanhang! Foto: Steffens Foto)

Det har dock inte räckt för väldigt drivande och ambitiösa Hellen, som började tidigt i att anordna en egen träff; och 25 supernöjda tjejer efter en heldag på Tierp Arena så är det gjort!

Dagen flöt på otroligt bra, och det var bara glada miner efteråt fast bilar som prövas hårt givetvis får en och annan sak att fixa efteråt.

Även starkt jobb av alla i "crew" som var på plats, var många bekanta ansikten från TimeAttack.nu startfältet- ett väldigt lojalt och seriöst gäng som tåls att sägas mer än sällan…

Vi vill bara uppmärksamma på vilka fantastiska personer vi har som förare/ambassadörer för serien, och hoppas fler tjejer ansluter till nästa år.

Vill ni veta mer om Hellens koncept ska ni helt klart gilla DERAS FACEBOOK (KLICKA!), allt som får sporten att växa är bara supporta till 100%!