”PRO MOD” AWARDS: Läs allt om vårt första experiment för ev. breddning av Unlimited

Debatten om seriens extrem-klass Unlimited och dess brist på egentliga regler har legat och puttrat ett bra tag i takt med att tiderna rasat nedåt.

När Göteborgs-gänget WIBORG ENGINEERING med liten möda lade vantarna på banrekord först på Kinnekulle, för att sedan sätta osannolika 1.13,5 på Mantorp Park… så var det upplagt för att debatten i nästkommande TV-episod skulle ta sig: 

Vi bakom serien har välkomnat frågeställningarna och visat både kyla och lyhördhet så gott det går, i en klass som sedan dag 1 (2015 efter testår 2014) blivit en succé för sin gränslöshet.

Något unikt och hyllat inom den annars hårt tekniskt styrda Bil-motorsporten.

Många team brinner för att tävla i något de med gott samvete kan kalla ”Sveriges snabbaste klass”, fast de inte är konkurrenskraftiga.

För andra handlar det om att de tekniska förutsättningarna är önskvärda att fungera lika bra även på slicks som för de övriga klasserna.

Alla dessa olika tävlande och deras fordon måste respekteras.

Därför kommer vi inte överge det konceptet som Unlimited är idag, men skapar på allmän begäran ett hederspris till de tre snabbaste fordonen med delar av sin självbärande kaross kvar.

På det sättet hoppas vi proaktivt bredda serien när det gäller elitnivån genom att under ”King of Mantorp” 5 augusti liksom Karlskoga Time Attack weekend 24 – 26 aug; introducera detta initiativ som kommer ge oss mycket större möjligheter att samla in vidare feedback.

Pro Mod awards: Pris till Top 3 snabbaste över dagen (bästa tid för dagen räknas, ej warm-up) som klassar in med följande förutsättningar i samtliga klasser:

*KLICKA HÄR FÖR UTKAST 1.0 GÄLLANDE INKLASSNING PRO MOD AWARDS*

Unlimited förblir orörd och alla bilar där med Pro Mod-klassning tävlar mot varandra i Sveriges extremaste klass.

Däremot vill vi precis som 2014 när vi introducerade ”Pro Unlimited Test” mitt under pågående säsong, se var intresset ligger och skapa förutsättningar för att öka intresset för Svensk Time Attack.

FEEDBACK: tech@timeattacknu.se