SOMMAR-BOMBEN 2022: Äntligen kommer Time Attack till Västkusten!

Efter en ovanligt lång väntan på kalendern för Time Attack 2022, så har den sista pusselbiten fallit… och den har varit värd sin väntan:
 
För första gången i TimeattackNU-seriens historia kommer vi få se Sveriges snabbaste gat, sport och extrembilar slåss om varvrekorden i OLIKA KLASSER (KLICKA!) på klassisk mark: Falkenbergs Motorbana (30-31 juli, lör-sön).
 
 
Banan kallas med all rätt för ”Sveriges snabbaste bana” och har en unik bansträckning, nästan som en oval med höga hastigheter över hela varvet.
Otroligt mycket adrenalin och stort förtroende bilens balans samt aerodynamik krävs här.
 
Redan 2012 var delar av TimeattackNU-seriens ägare på banan och upplevde Västkustloppet. 
Tävlingen är ett av Svensk motorsports mest klassiska och starka event-varumärken och samlar årligen eliten inom Svensk Racing. 
Det var en fantastisk upplevelse, mycket publik, härlig atmosfär och ett otroligt välskött arrangemang överlag; som lämnade starka intryck.
 
Häng med ombord ett varv från tillfället när tidigare Racingproffset och Time Attack-profilen Alx Danielsson tar sig an ett riktigt potent startfält av namnkunninga förare av Solution F bilar med 450HK:
 
 
”Självklart har man drömt om att en vacker dag arrangera Time Attack här, de har få tävlingsdagar att arrangera på och väljer med omsorg sina kunder; så har det trots vi som serie växt i storlek och kvalitet känts avlägset få möjligheten. 
 
Tack vare VEIDEC AB och sitt stöd med bl.a. mentorskap från STCC’s tidigare profilstarka VD Bob Huzell, fick vi en ingång och kände efter ett första möte mellan vår organisation och Falkenbergs Motorklubb (FMK) att det var en perfekt matchning.
 
Banan är sedan 2012 otroligt påkostad av FMK i framförallt säkerhet och avåkningszoner, även överlag med faciliteter- och har högsta trivselfaktor för förare både på banan och i depån.
 
Sol & bad på Skrea Strand, shopping i Gekås i Ullared och nu Time Attack samt Gokart på absolut bästa tidpunkt av Svensk högsommar: Vi ser verkligen fram emot det här samarbetet med FMK.”
– Mikael A. Jarosinski, ansvarig Promotor www.timeattackNU.se
 
 
Årets hela kalender och banor kommer presentera i våra sociala kanaler löpande under januari och anmälan för säsongen öppnar tidigt i februari.

Vill du lämna en intressanmälan för att delta gör du det via fliken ”ANMÄLAN/BOKA” på hemsidan.
 
Nybörjare, erfarna och proffs: Allt nivåer på förare är varmt välkomna till Time Attack!