PREMIÄR: Våra nya AM-klasser och ”Sveriges snabbaste amatörer” TV-magasin

Inför 2019 gjordes det officiellt att en av Nordens största e-handelsplatser för nya bildelar på nätet, SKRUVAT.SE stortsatsade på Time Attack och då specifikt att förenkla insteget till bankörning.

Kärnan i den satsningen var våra nya AM-klasser (amatör) med väldigt lätta regler, som sätter bilar med lägre motoreffekt per sin vikt i kg att tävla mot varandra. Totalt tre olika klasser går anmäla sig till: Club-AM, Club Challenge-AM och Pro Street-AM. 

[KLICKA HÄR FÖR REGLER TIME ATTACK-AM!]

[KLICKA HÄR FÖR PRESENTATION & SIGNUP TA2020!]

Dessutom har vi haft en hel säsong av ett nytt TV-magasin som fortsätter traditionen av att Time Attack har branschledande rörlig media av högsta kvalitet: ”Sveriges snabbaste amatörer 2019”!


HIGHLIGHTS TIME ATTACK 2019:

 


VAD ÄR TIME ATTACKS NYA AM-KLASSER?

Bakgrund:

Sedan Time Attack startade i Sverige 2012 har det varit en riktig folksport, med gräsrötterna i åtanke där vanliga entusiaster, hemma-meckare och dylikt fått en arena att tävla inom utan stora insteg.

2015 efter seriens första år som självständig aktör utanför Svenska Bilsportförbudet exploderade serien och slog rekord i antalet startande, sjösatte eget TV-avtal och magasin med Viasat och Viaplay med en högre och högre nivå på arrangemangen tävling för tävling.

Samtidigt har förarna i serien och deras bilar utvecklats med rekordfart (…). Time Attack har idag de flesta olika varvrekord och t.o.m. banrekord på banorna som ingår i VÅR KALENDER (KLICKA!).

”Jag är inte tillräckligt snabb eller bra på att köra för att vara med”:

Med alla framgångar och ökad uppmärksamhet runt serien har många fått bilden av att det är omöjligt att som nybörjare vara med. 

Faktum är att serien varje år bara underlättat steget för folk som aldrig kört att prova för första gången. På våra testdagar har alltid en handfull klassvärdar funnits tillgängliga för att ge stöd i depån, och de kvalitativa heaten med indelning efter bilens kapacitet samt föraren erfarenhet- gör det enkelt vara med.

Men nu lanseras även nya AM-klasser där vi likt en tabell för ”rookies” samlar de med enklare bilar med lägre effekt per kg tjänstevikt.

Såhär enkla är reglerna:

CLUB-AM (gatdäck): 6.4 – 6.7 KG/HK

 • Fordonets ursprungliga vikt/effekt-förhållande, för bilar upp till årsmodell 2012, får inte understiga 6,4kg/hk, för fordon av årsmodell 2013 eller nyare så gäller 6,7 kg/hk.
 • Registreringsbevisets lägsta vikt (tjänstevikt) minus tankvolymen (1 liter = 1kg) gäller som grund för detta.
 • Om bilen är modifierad måste modifieringar vara inom REGLEMENTE FÖR CLUB (KLICKA). Full speclista skickas i samband med din anmälan för godkännande att delta.
  Break out: Knutstorp (1.12,000) – Kinnekulle (1.03,000) – Mantorp Park (1.34,000) – Gelleråsen (1.18,000)

CLUB CHALLENGE-AM (R-däck): 4.45 – 4.65 KG/HK

 • Fordonets ursprungliga vikt/effekt-förhållande, för bilar upp till årsmodell 2012, får inte understiga 4,45kg/hk, för fordon av årsmodell 2013 eller nyare så gäller 4,65kg/hk.
 • Om bilen är modifierad måste modifieringar vara inom REGLEMENTE FÖR CLUB (KLICKA). Full speclista skickas i samband med din anmälan för godkännande att delta.
  Break out: Knutstorp (1.08,000) – Kinnekulle (1.00,000) – Mantorp Park (1.30,000) – Gelleråsen (1.14,000)

NY! PRO STREET-AM (R-däck): 3.0 – 3.6 KG/HK

 • Fordonets ursprungliga vikt/effekt-förhållande får inte understiga 3.0 – 3.6/hk beroende på modifikationer på fordonet.
 • Om bilen är modifierad måste modifieringar vara inom REGLEMENTE FÖR CLUB CHALLENGE (KLICKA). Full speclista skickas i samband med din anmälan för ev. dispenser och godkännande att delta.
  Break out: Knutstorp (1.06,000) – Kinnekulle (59,000) – Mantorp Park (1.28,000) – Gelleråsen (1.12,000)


FRÅGOR: anmalan@timeattacknu.se, 0738121190 (Mikael)


Följ oss på vår FACEBOOK och INSTAGRAM för mer innehåll runt våra storsatsningar.

Ett jättestort tack till våra PARTNERS för att ni tror på bankörning och Time Attack som folksport!