WINNERS CIRCLE + RESULTAT: Rond 5, Mittsverigebanan – Sveriges Time Attack Riksmästerskap

Vi presenterar det traditionella winners circle galleriet från sista deltävlingen av Sveriges Time Attack mästerskap arrangerat av Timeattack.nu. 

Detta är deltävling #5, det kördes en ”dubbel” på Mittsverigebanan denna helg med #6 som följde direkt efter på söndagen.

– – – 

Efter att tävlingarna börjat började det regna redan under första kvalheaten, men det upphörde och banan kom att torka upp.

I Club satte Peter Wärhner snabbaste kvaltiden 1:12.646. Med det hade han haft fjärde bästa tid i Club Challenge, som kör på R-däck! Peter vann även finalen med sin Porsche GT3.

      

Club Challenge har dominerats av Evo under den här säsongen och finalhelgen blev inget undantag, endast en annan bil kom till start. Nore Eriksson satte på första varvet av finaen en tid som ingen kunde matcha och femte varvet satte på 1:07.429. Hans kvaltider skulle ha räckt för att kvala till Topp8 i Pro, trots två chikaner.

 

Proklassen samlade 16 startande. Två ekipage lyckades tyvärr inte komma till start på kvalen pga tekniska problem. Det visar egentligen hur extrema dessa byggen är.

Snabbast var Micke Engblom som i andra kvalheatet satte 1:05.910. Länge såg det ut som ingen kunde hota honom, men till finalen hade banan torkat upp och på första varvet visade Robin Antonsson sina färger och satte dagens snabbaste tid: 1:05.727.

Banrekordet på Mittsverigebanan lär vara 0:59, men det var innan chikanen byggdes i nedförsbacken på långa rakan. Efter en säsong där han inte fått det att stämma, satte Gustaf Burström den näst snabbaste tiden i finalen. Det var en dramatisk final där Joakim Dyrstedt körde in i depån två gånger för att justera en inställning i motorn.

Mikael Engblom fick haveri och knappt kom ut från banan, och medan vi försökte få honom in i depån, bromsade Gustaf på sig i sista kurvan och körde ut i gruset.

      

RealCar belönade också vinnarna i Club-klasserna med vinster ur sitt sortiment. Men alla som var med fick nya upplevelser med sig efter dagen.