Pro —> Pro M + Unlimited: ”Alla extrem-ägg i en enda riktigt häftig korg.”

För att hålla det mediala intresset uppe för bilar i klasser där startfältet tidigt på säsongen är ringa, har vi beslutat att för showens skull- Unlimited samlar samtliga extremklasser (Pro + Pro Mod + Unlimited).
 
Förra året åkte Pro Mod bilar i Unlimited med stor framgång, enligt gammalt ”Semcon cup” i STCC format, där privatägda team kunde tävla i STCC men också inbördes tävlade om poäng i en egen klass, oavsett slutplacering i STCC.
 
Därmed kunde bilar med riktig kaross tävla mot bilar med rör-ram, tillslut stod Ben O’Donnel som värdig mästare i extremklassen med sin Porsche 991, tätt följd av Johnny Nilssons GT3 Corvette samt Niklas Maisaaris brutala underdog 240… dvs samtliga med kaross och inklassning i Pro Mod.
 
 
På samma sätt blir det nu, men klassen Pro kommer ingå i både Pro Mod samt Unlimited, fast de kör på R-däck. Bilar i Unlimited som ej klassar in i lägre klasser kan då självklart inte plocka poäng i någon klass bakom, liksom att fordon i Pro Mod som uteslutande kör på slicks ej klassar in i Pro.
 
TimeattackNU-serien har alltid propagerat för att det ska vara ett tävlingsmoment i att ta sig till final, annars är det ingen mening med att ha kval utan istället som i World Time Attack tre kval. 
 
Därmed kommer det i Pro + Pro Mod vara så att det är dagens snabbaste tid som räknas som ditt tävlingsresultat för dagen. Därmed gäller oavsett om man åker final i Unlimited eller i en B-final, att du även ska ha koll på att sätta en bra tid som är vassare än dina inklassade kollegors.
 
Kvalpoäng delas fortfarande ut och ger därmed en krydda för alla klasserna oavsett storlek på antal startande, är du snabbast i Q1 eller Q2 har du chansen att plocka 1-5 poäng i respektive. Men i slutändan så är det bästa tid som avgör slutplacering i totalresultatet. 
 
”Vi har alltid ambitionen att skapa en plattform med Sveriges snabbaste gat, sport och extrembilar. Men med rådande Covid-läge och konkurrensen sylvass i våra toppklasser, blir det fler och fler som lägger mer tid på att bygga på sina bilar och av nöd hoppa över säsonger med körning. 
 
Att samla alla ägg i en ohelig, spektakulär klass är ju vad Unlimited egentligen alltid handlat om.
Det finns mer än en person som tisslat och tasslat om vad Antonssons Supra skulle klara i en högre klass t.ex., nu får vi se den fightas med visst handicap på R-däck, men ändå kunna slåss om sin titel i Pro ömsom att utmana extrem-bilarna på slicks. Alla extrem-ägg i en enda riktigt häftig korg.
 
Körtid, bästa förutsättningar att sätta ev. banrekord, professionell och branschledande distribuerad media osv. kvarstår hos oss. Nu ser vi fram emot att gotta oss i den unika mix Unlimited-heaten kommer ha på R1 Ring Knutstorp!”
– Mikael A. Jarosinski, ansvarig promotor TimeattackNU.se 
 
Därmed kommer Unlimited vara otroligt spännande och prestigefullt, med en stor blandning extrembilar på både R-däck och slicks. 
 
 
 
Att ta en Top 8 placering och åka final blir än mer spännande; vi förväntas oss krig om tiondelar för att ta en plats där medan finalheatet kommer bjuda på maximal underhållning. Det är enbart i den klassen som vi kommer ha officiella prisutdelningar, men priser ges till alla klasser. 
 
Vi är övertygade och har löpande kontakt med många bilbyggare samt team, som gör allt de kan i Covid-tider för att komma ut under säsongen och dryga ut startfältet.
Utsikterna för 2022 ser redan ut att bli något hiskeligt, då många redan 2019 bestämde att de skulle lägga mycket tid på att bygga på sina bilar för att bli konkurrenskraftiga i serien. 
 
Ibland måste man ha respekt för det allmänna läget och att storleken på startfält varierar, alternativet att ställa in en klass och inte hedra de som kämpat för att köra istället för att köra… finns inte hos oss. 
De kommer vara lika värdiga champions som alla andra, då de uppenbarligen i minsta fall tagit sig till startlinjen (till skillnad från sina kollegor). 
 
Vi hoppas förklara detta i mer detalj under lördagens väldigt påkostade Live-sändning av SLC TV

Stort lycka till och all respekt från oss som promotor till er som är med och krigar i våra tre extremklasser på lördag; ni är sanna ambassadörer för er själva och hela sporten Time Attack!