DOKUMENTÄR: ”The Road to Time Attack” – En nybörjares första säsong i Club tillsammans med kompisgänget

Inför säsongen släppte Johan Palmqvist (PALMQVIST MOTORSPORT) ihop med sin mediapartner WEILVISION sitt gemensamma projekt: Dokumentären ”Road to Time Attack”.

Ett härligt porträtt om de första tankarna att ge sig in i Time Attacks tävlande… och vilka steg Johan tillsammans med sina vänner tog från nervösa första TA Testdagen; till att överskrida sina mål fullkomligt fem deltävlingar senare.

Vi rekommenderar er alla att se den, om ni så är erfarna förare som behöver en trevlig återblick och igenkänning i dom där första frågorna man ställs inför… till följare som kanske inte ens funderat på att tävla i Time Attack då ”det ser svårt och tufft ut”.

Se den och få en uppriktig uppfattning om hur ni på våra event får stöd av klassvärdar och hur Johan resonerade kring att kastas in att prova för honom helt nya banor hela tiden.

Johan har också på ett föredömligt sätt med enkla resurser gjort något vi alla vill uppmuntra våra förare att tänka på, om de vill börja med absolut bäst förutsättningar- men också tre basregler alla kan växa av i sina satsningar:

1. Samla vänner! Våga ta hjälp på dina tävlingar: Johan samlade ett glatt gäng från hemmatrakterna och tillsammans utgjorde de ett team som alla hade sin viktiga del i satsningen. Förutom ett par extra händer är det moraliska stödet och glädjen man delar tillsammans oslagbar.

2. Var mån om er presentation och profil! Alla har råd med ett professionellt yttre: Med god puts på bilen som dessutom har mycket arbete nedlagt på sig i en racing-dekor, samt att alla i teamet bär enhetliga teamkläder… så kvittar det om du kör i Club eller Unlimited- du betraktas på ett för publik, följare och sponsorer på ett mer attraktivt sätt. 

3. Sätt rimliga mål! Våga vara ödmjuk & öppen om dina svagheter och ta hjälp: Johan var väldigt mån om att första året skulle bli ett läroår där platser i final (Top 10) skulle vara en bra mjukstart medan han och teamet verkligen lärde sig Time Attack-cirkusen under sitt rookie-år. Det gick mycket bättre än så, särskilt då Johan ständigt nyttjade både klassvärdar och bad om förarcoachning där tillfällena dök upp.

Det finns mycket mer inspiration att hitta i dokumentären. Följer man Johans karriär under 2019 (filmen är från hans debutår 2018) har Johan både hunnit landa fler nya partners, tagit personbästa på samtliga banor; och även haft placering på podiet.

Vi spår Johan och hans team en lysande framtid i serien och hoppas fler vill se hur enkelt det är att ta steget till motorsport och en gemenskap/livsstil som är svårslagen i ren upplevelse. 

Är du intresserad av att veta mer om Time Attack och om du kan delta med din bil? Maila: anmalan@timeattacknu.se med en kort presentation och telnr. så ringer vi upp dig inom 48h.


JOHANS PARTNERS:

FÄLGFIXARNA 

YOKOHAMA SVERIGE

WEILVISION

DETAIL GARAGE

FRAMVAGNSSERVICE