GALLERI: Sprudlande sommar-lycklig resumé när TAnu.se anordnade Time Attack Festival 2014 på Mantorp Park!

TAFestivalMantorp19Lyckad helg med sommarens bästa väder, och flera av de snabbaste bilarna på den skandinaviska Time Attack scenen i samlad form.

Med alla övriga ”prova på-åkare” och nytt folk som fick uppleva detta med oss, så är nog alla överens om att detta var den helg med mest bredd hittills i Svensk TA-historia.

Helgen vart enormt händelserik rakt igenom. Banrekorden för karossbilar på Mantorp slogs flera (!) gånger.

Det nya rekordet hålls nu av SMR Rickard Cornacchini, som med sin Porsche satte extremt snabba 1.15,17 i nya klassen ”Pro Unlimited Test”-klassen på söndagen!

TAFestivalMantorp28

Värt att nämna också var den officiella ”King of Mantorp” som avgjordes på lördagens Time Attack Festival, det togs hem av Christian Valtonen kunde åka hem till Finland med fina 1.17,59 (med betydligt mindre testtid under helgen än konkurrenter).

Samtliga vinnare i dett spännande koncept som avgjordes på ”Superlaps”-format, dvs bara ett enda varv att attackera på… fick ta del av ett galet fint prisbord från TURBOHUSET AB– som bjöd samtliga vinnare i varje klass på en splitt ny prestanda-turbo från sitt sortiment.

TAFestivalMantorp16

Bilar som just Valtonen Motorports RX-7 och även deras finska kollega Jari Valttis BMW E30 M3 ”modell värst med sylvass sugmotor”; kan bara klassas som bortom denna tid.

Otroligt spännande att samarbetet mellan Sverige och Finland inom denna sport redan tagit fart.

TAFestivalMantorp26

I övrigt var en väldigt blandad uppsättning med bilar som dök upp, i vimlet kunde man se en ”mint condition” Ferrari F40, flertalet exotiska modeller som Lamborghini Gallardo, massor av Corvette och en hel drös med stiliga Porschar.

TAFestivalMantorp14

Japan-bilar som Skyline, Supra, RX-7 mm. var också som alltid kraftigt representerade.

Men vi ska absolut inte glömma alla BMW, Opel, Volvo och Saab mm som gjorde att bredden blev nästan så bra den kunde bli.

TAFestivalMantorp18

Glömde vi nämna att även ”små” gäster som en gammal F3000, Super Sevens och rykten om en Ariel Atom gjorde startfältet komplett?

Med många erkänt duktiga TA-förare på plats, så fanns även stöd för de många nybörjare och trackdayförare som fick användbara råd och feedback.

TAFestivalMantorp08

En av dom som hjälpte till är killen som är lite av ansiktet utåt för Svensk Time Attack, Alx Danielsson (Follow me to NASCAR).

Pricken över i:et för att få en fulländad helg kan ha skett när kändisar som Mikael Brinkenstjärna och Mikael Persbrandt kom och satte färg på helgen.

10444538_634284366679366_6810574302659729796_n

Den senast nämnda hade förutom en kul dag med sin son & vänner på plats med sig två bilar som nämnde Alx körde Time Attack med (video på detta kommer).

I ett långsiktigt samarbete med både Mantorp Park och för att vara väl förberedda för framtiden, så fanns ljudtekniker och konsulter anlitade av bananTAFestivalMantorp02 på plats under helgen för att se till att bullret hölls under godkänd nivå (95dB).

Med gemensam hjälp av dem, TAnu.se Crew och en stor insats av FERRITA SWEDEN AB så lyckades nästan alla att få ner ljudet och kunna köra sina race.

Vi hade dessutom Andre Gruber från Motala som är en proffesionell alu-svetsare på plats, och hjälpte folk gratis med att applicera produkterna.

Mycket nytta fick vi med vårt koncept ”dB-akuten” alltså, som vi hoppas ha på Karlskoga också.

OBS! Anmärkningsvärt när Alx dessutom rattade SMR Porschen in på en snarlik tid = 100% godkänd för dB!

Redan innan sista körningen för TimeAttackNU.se på Karlskoga 10 aug, så har flertalet gamla och nya ansikten uttryckt sin vilja att vilja köra Time Attack nästa år.

Detta var givitvis ett stort delmål för oss, vi kommer nog få se en ny spännande säsong 2015 med ännu fler bilar som kommer att kämpa om titeln att bli Sveriges (Skandinaviens?) snabbaste gatbil & ren Time Attack likväl.

Ett extra stort tack går ut till alla funktionärer och media för att ni gjorde denna helgen möjlig, med er positiva attityd och snabba respons fick vi allt att flyta på som en dröm.

TAFestivalMantorp05

Säkerheten var högre än någonsin förr med hela två stycken räddningsbilar från Nåkab, Ambulans med kompetent personal, extra brandpersonal i depån- och en fantastisk vakande hand över eventet med tävlingsledning & funktionärer från SLC event.

Toppklass rakt igenom, i slutändan så lämnade alla mantorp med en solbränd näsa och ett leende på läpparna.

Seriefotograf Hjalmar von Hoek (JALLEGRAPHICS.COM) stod för denna första serie bilder, och fler är på G från TAnu.se egna fotografer.
– – – – –
Detta är bara ett av mångfalt kommande gallerier från TAnu.se seriefotografer. Följ gärna VÅR FACEBOOK för att se skvaller och spontan media.

Vi har mycket kul att se fram emot, inte minst när vi ”ny-öppnar” anmälan till vårt sista event för säsongen på Karlskoga Motorstadion 10 aug.

Hög tid att redan nu lämna intresseanmälan på anmalan@timeattacknu.se, vi förväntar oss lapp på luckan och ännu mer gemensam framgång för sporten!