Här följer korta uppdateringar från natursköna Kinnekulle Ring, deltävling #3 i Sveriges Time Attack mästerskap!

Förra årets mästare i ProM Robin Antonsson kommer bl.a tillbaka med sin Supra, och Club Challenge känns mer öppet än någonsin med en hungrig Henrik Sirath som måste plocka poäng med även han en fd mästarbil (Focus RS). Häng med!

 

– – –

[06.20]: Blogg-rapporteringen börjat. Slänger upp en bild från gårdagens rundvandring av banan med ett par förare på plats i god tid.

20130629-062315.jpg

[09.00]:

BRA LÄNKAR:

http://www.raceconsulting.se/live/live.html – Varje heat i realtid.

http://www.raceconsulting.se/timeattack/timeattack.htm (Varje heats resultat sammanställt).

https://timeattacknu.se/2013/06/live-blogg-smatt-och-gott-fran-ta-nu-3-kinnekulle-ring/ (Blogg-uppdateringar).

[10.10]: Hittills har vi en ruggig tur med vädret, vi gladde oss över att det var uppehåll och bara minimalt duggande på morgonen… men nu har det spruckit upp rejält och solglasögonen är framme!

Får vi klara oss såhär iaf. i Q1 så tror vi på grymt snabba tider. I Club Challenge ser Pontus Parneryd ruskigt vass ut, medan man i Pro mest känt på grejerna.

Banan är lite tightare än de två föregående omgångarna, så man måste ha lite strategi i att få en rejäl lucka (eller någon att jaga). Sevärt helt klart, och även en härlig symfoni av stressade motorer!

[10.30]: Usch då, såg ut som vi hade flyt med oss men då går strömmen och det blir massa störningar i tidtagningen samt att givetvis lunchen hamnar i riskzonen. Typiskt! Får hoppas vi kan lösa det snabbt…

[10.55]: Strömmen tillbaka efter en insats av Superior-Dan! Nu hoppas vi tidtagning lirar för Pro-bilarna ska ut på Q1 nu!

20130629-105807.jpg

[11.30]: Upp till bevis, ryktas om 56.xx tider på gårdagens test?!

20130629-113011.jpg

[12.10 Resume av Q1]:

Club: Riktigt dåligt med deltagare denna gång, och det är läge att ösa in folk till andra halvan av året. Men de som kör visar att man kan ha riktigt rolig med en enkel bil också.

Pratade med Rasmus Åberg tidigare på morgonen, och då konstaterade vi att han har "en pokal av varje utom den tyngsta- som dessutom är väldigt snygg". Verkar som han tagit till sig av det, och tagit nästan en sekund före storfavoriten Peter Wärhner i sin Porsche GT3. Kul!

KLICKA FÖR PDF MED HEATRESULTAT!

Club Challenge: Mycket viktigt att poängtera att vi detta år kör med en extra kongård och farthinder då det i en svacka under bron kan samlas vatten = livsfarligt och förutseende åtgärd för bilarna som har lägre säkerhetskrav.

Men långsamt går det inte för det, utan Nore Eriksson fortsätter med sin galna show och tog bästa tid med 1.07,470. Hans stora rival i en lika svart Mitsubishi Evo X Pontus Parneryd är strax bakom 1,07,755.

Den jag utser som "dark horse" och säkert önskade han låg högre upp i resultatlistorna är Henrik Sirath med den enda framhjusdrivna bilen i toppen (Ford Focus RS). Han ligger trea på 1,08,549.

Längre ner i fältet kan man klart och tydligt se att pallen ovan blir svår att utmana, men ändå kul med tät racing bland mestadels Mitsubishi Evo!

 KLICKA FÖR PDF MED HEATRESULTAT!

Pro/ProModified: De två grupperna indelade efter tidigare resultat gjorde ingen besviken. Redan den första lite långsammare sett till resultaten sniffade många på tider under minuten, med dagens tyvärr enda wankel-åkare Jimmy Ås väldigt nära på 1.0223.

När sedan nästa grupp skulle ut så kunde man inte låta bli att förundras över vilka monster som stod i line-up… och som de levererade! F e m bilar under minuten redan på Q1 är ruskigt bra kört!

Förra årets gigant Robin Antonsson var den som direkt visade var skåpet ska stå med en 57, 612 innan han kände att det var ont om soppa och skippa resten av passet.

Mikael Engblom skuggade på bra, men avbröt efter drygt halva heatet med tekniskt strul. Räckte ändå till nästbästa tid på 58,134.

Var intressant att följa hur folk nästan som i NASCAR "skuggar" varandra för att hålla tempo. Daniel Wembo och Joakim "JRM-JoCCe" Dyrstedt gjorde så med framgång, tror sistnämnde i sin Gula Super-Evo just nu känner sig nöjd på trea och 58,l69. Det är en tålmodig herre som om regnet håller sig borta bara blir snabbare…

Skåningen Stefan Pålsson imponerade ruggigt med sin Evo 5 59,372, men "bara" femma på det. Klass på racingen idag!

KLICKA FÖR PDF MED HEATRESULTAT!

– – –

JUST NU PÅGÅR Q2, KLICKA HÄR FÖR LIVE TIDTAGNING – LUNCH SNART!

[14.06]: Lunchen slut, alla nöjda och glada… Utom regnet som surnade till rejält och nu öser det ner.

Inga tendenser på att det ska sluta heller, så det kommer ge allt en otroligt oviss utgång även om kvalheat 1 till 99,9% kommer stå fast…

Viktigt att förarna ändå ger sig ut och lär sig nya underlaget. Tänk om man missar i kvalet och missar värdefulla poäng i toppstriden t.ex?

…även om vi inte får se fler snabba tider, så återstår massa dramatisk racing!

[15.20]: Dags för final i Club! Ska Rasmus rubba Peters winning-streak?!

20130629-151926.jpg

[15.40]: Ny klassvinnare i Club för första gången denna säsong, grattis Rasmus!

Nu ska Club Challenge köra final:

20130629-154203.jpg