Manifest: Tio skäl till varför du ska delta i TimeAttack.nu 2012!

Efter att ha kört gasen i botten för att få klar 1.0 versionen av hemsidan till Påskhelgen för att börja ”sprida ordet”, så har det gått fort för oss.

Detta är som alltid på gott och ont, och vi har fått jobba otroligt mycket ”behind the scenes” med saker för att anpassa oss till tempot och de möjligheter som öppnats upp.

Det tråkiga med detta är att det blivit en nästan mystisk stämpel kring oss och våran serie; och folk är med all rätt nyfikna på gränsen till frustrerade över detta.

Speciellt när vi ändå har total respekt för att de 5750:- som en hel säsongs deltagande kostar oundvikligen är en ansenlig summa pengar för de flesta!

Nu har vi dock i takt med att anmälningarna på första antalet platser för körning hela säsong ramlar in, möjligheten att reda ut många frågetecken och visar var TimeAttack.nu har sin ambitionsnivå för 2012- samt framtiden för denna Motorsport i Sverige.  

Ett betydligt ”smäckrare” upplägg om detta som fans och dylikt kan ta med sig kommer. Vårat ”manifest” som vi vill kalla detta riktar sig i huvudsak till de förare ute i landet som på allvar funderar på att vara med och bygga upp sporten redan från Dag 1.

Som alltid är feedback välkommen, och det går DIREKT PÅ VÅR FACEBOOK t.ex.

Fler kommunikations-kanaler kommer öppnas upp ju närmare sommaren vi kommer. Vi flaggat för att vi jobbar med ett otroligt tålamod med allt, och ber som alltid er spekulerande att ställa upp på det tänket. Kvalitet i kommunikation före ”snabba svar” är vårat motto.

– – – – –

*** TIO SKÄL TILL VARFÖR DU SKA DELTA I TIMEATTACK.NU 2012 *** 

-Tyngdpunkt mot äkta Time Attack-körning:

De få inslag som vi sett i Sverige gällande Time Attack har alltid varit som endast en liten ingrediens i samband med en vanlig trackday. Därför har det vissa stunder varit svårt att ge sig ut och ge järnet för de som verkligen vill sätta en bra tid utöver tävlingsmomentet.

TimeAttack.nu event gör tvärtemot detta. Ett av stegen var att köpa loss datumen på Kinnekulle samt Mantorp Park från Supra Club Sweden och därmed få mindre trafik på banan. Detsamma kring Rudskogen som trots att det är en stor bana, kommer ha begränsat antal ”wildcards” så kvaliten för de tävlande premieras.

Allt kommer kretsa kring att få optimala förutsättningar för att du alltid ska kunna slå sitt personbästa i nästintill varje heat. Därför är fokus nu att få med folk hela säsongen, även om wild cards speciellt inbjudna av oss i begränsat antal kommer finnas.

* * *   

-Ambulans, inhyrda funktionärer och allmänt hög klass på säkerhet:

Det kompromissas ingenting med dessa fundamentala bitar, och varje event kommer ambulans och sjukvårdspersonal att finnas inhyrd.

Även själva funktionärerna ute på banan är SBF utbildade och därmed har vi även sett till att all körning flyter på praktiskt hela dagarna. Annars brukar ett vanligt dilemma vara exempelvis att flaggvakter som ställer upp ideellt kan vara en osäker faktor som stör driften.

 * * *  

-Inhyrda transpondrar och sekretariat:

I Time Attack är tid religion, och vi kommer därför att se till att samtliga deltagare har egna transpondrar och att ett sekretariat som enbart håller reda på tider finns på plats.

Detta är en stor kostnad, men garanterar att vi slipper friktion praktiskt under kval/tävling. Dessutom kan väldigt mycket uteslutas kring  trovärdigheten i de redovisade tiderna- och vi kommer att kunna vara blixtsnabba med att samtliga på träffen vet den aktuella ställningen som vidare även kablas ut online.

 * * *  

-En ny sorts ”Leaderboard” för alla med trackday-intresse att engagera sig i:

Förutom tävlingsmomentet i att jaga poäng i serien kommer det självklart redovisas på TimeAttack.nu om vilka tider som är måttstocken för samtliga banor.

Detta möjliggör inte bara en otrolig prestige i att komma till en träff och ge järnet vid kvalet, bara för att nypa snabbaste tid för dagen- och varför inte snabbaste för bilmärke/drivning/klass osv. ”Bragging rights” ska givetvis finnas för det!

Möjligheterna är stora, och självklart vill vi skapa en positiv hets i att utveckla såväl ”Club Racing” dvs tävla mot sig själv- som att folk finner sitt lystmäte i att verkligen svart på vitt vara ”snabbast i Sverige”!

 * * *  

-Stark attraktionskraft mot sponsorer, stora som små genom att ”tävla i en serie”:

Vi jobbar otroligt hårt med att göra Time Attack till något som i framtiden ska bli intressant att sponsra, allra viktigast att ni förare får förutsättningar för detta på egen hand.

Genom att kunna redogöra att ni ”tävlar i en serie” har ni redan utan att nämna resten av fördelarna kring TimeAttack.nu; gett er själva en hög trovärdighet som sponsorobjekt.

Mycket mera kring detta och hur vi ska långsiktigt försöka uppmuntra våra förare att söka sponsring på ”win-win” villkor för sig själva och de som ska investera i er- är högsta prio för oss på TA.nu!

 * * *   

-En fast plan att etablera Time Attack som Motorsport på allvar i Sverige:

Vi har i nuläget en redan nämnd två-årsplan med TimeAttack.nu där det är viktigt att redan till 2013/14 etablera det som en fullblodig Motorsport i Sverige.

Glädjande nog har vi redan från Dag 1 med hjälp av stenhårt arbete och att kunna redovisa planen till betydande instanser; väldigt tydliga indikationer på att målen kommer kunna uppfyllas väldigt snabbt.

Samtliga bakom TA.nu har en otrolig passion för sportens tillväxt, där vi vet att ”seriens/sportens bästa” osjälviskt kommer leda till gemensak framgång även här i samtliga led –> Förare/Sponsorer/Fans/Arrangörer/Banor.

OBS! En separat pressrelease för redan nu stora nyheter av framgång inom detta ämne kommer i god tid innan sommaren…

 * * *  

-Kvalitativ, trygg miljö och genuin gemenskap för dig som förare:

TA.nu kommer jobba aktivt med att alla förare känner att de är varmt välkomna till våra events, och att vi gör vårt yttersta för att hela tiden föra en dialog med er.

I nuläget när vi startat upp och det naturligtvis varit många frågor, så ber vi om erat tålamod.

Men ju närmre vi kommer seriepremiär samt direkt på plats så hoppas vi alla kommer känna sig lika prioriterade och uppskattade.

Den fikastund som ingår är givetvis med baktanken för lite mingel sinsemellan, och det kommer jobbas aktivt med arrangemang & erbjudanden där du som förare i TA.nu får chansen att dela ditt intresse med andra även utanför banan.

En annan viktig ståndpunkt för oss på TA.nu är att vi inte kommer tillåta publik mer än i begränsat antal för er förares närmsta. Detta enbart för att undvika spring och ha kompromisslös kvalitet i den miljö som vi förutsätter Sveriges mest kräsna trackday-entusiaster har.

 * * *  

-Trygghet och förmåner i att TA.nu drivs i aktiebolagsform:

Genom åren har många ambitiösa trackdays genomförts av eldsjälar som skakat fram intresse via de flertaliga forum vi har inriktade på detta.

Dock är det få som tänkt på att dessa till stor del drivs av en begränsad administration, och att det sällan finns en garanti för att dina pengar ”hamnar rätt”.

TimeAttack.nu öppnar redan från första säsongen upp driften av serien som ett eget Aktiebolag, då det inte var något att tveka om då få större sponsorer som är nyfikna på seriens långsiktiga satsning- vill samarbeta med en ekonomisk förening eller dylikt.

Dessutom kan du som entusiast vara trygg i att alla inbetalda pengar går på faktura och därmed kvitto.

Ni som driver egna företag eller får eran avgift delvis sponsrad har även här möjligheterna att dra av momsen, vilket självklart för oss också är en brant med nödvändig investering då vi tror på detta stenhårt.

 * * *  

-Den perfekta kombinationen banor att köra på:

Vi har valt med omsorg vilka tre banor som ska göra upp serien för debutåret. Det är många faktorer i beaktning, men något de *inte* har gemensamt är att vi tänkt ekonomi före kvalitet.

Kinnekulle där premiären är ger en perfekt balans mot de två andra lite större, och termen som definierat Tsukuba circuit i Japan; ”en minut under = snabbt” är något vi oblygt gärna ser tekniska Kinnekulle Ring förknippas med också.

Rudskogen är den stora (och då menar vi stora) jokern i det hela, där kalibern på nyrenoverade banan är oslagbar. Vi är mycket stolta att få inkludera en bana i världsklass i våran kalender, och hoppas här även på norska inslag i serien.

Mantorp Park är också för oss en självklarhet, och en redan nu kraftigt etablerad måttstock för ”hur snabb en bil är”. Med nya ägare och att vi fått en av de otroligt exklusiva buller-dagarna så vet vi att detta blir en minnesvärd final för serien 2012!

 * * *  

Seriens profilering, en proffsig kostym vi vill göra folk stolta att bära ihop med oss:

Målsättningen för 2012 kan egentligen summeras blygsamt som ”att genomföra serien med en väldigt hög lägsta nivå”. I detta ingår egentligen allt ovan, men även att vi är måna om att detaljer som gör att vi efter säsongen kan ta ett rejält avstamp mot större framgångar.

Alla förare med i minsta fall TimeAttack.nu streamern i rutan; kan bli ambassadörer för serien. Att ha en gemensamma strategi för detta tror vi kommer göra vårat varumärke lätt att expandera.

Med andra ord, allt vi gör redan från Dag 1 och från första till sista anmäld förare- är en gemensam resa till att göra något stort tillsammans som kan skänka oss mycket glädje som ligger investerat i bl.a. de bilar ni kör.

***

…och till sist som avslutande skäl:

-Mediabevakning i en klass för sig i form av rörligt material och redogörelser (före – under – efter) race:

Detta var en grundförutsättning för att serien skulle ha en chans att bli något redan på två års sikt. Våran partner SUPERIOR MEDIA kommer investera stora resurser i att varje träff ha deras bästa fotografer och video-killar på plats.

Målsättningen är i ”sky is the limit” klass, men att få snabb, återkommande och aktuell redogörelse om det som skedde på banan under helgen; är redan där något som ännu inte setts en skymt av i svensk Motorsports gräsrötter.

OBS! En separat pressrelease av Superior Media som redogör ramen för media inom TimeAttack.nu under 2012 kommer inom kort.

Där kommer allt bli mer djupgående om varför bara det är ännu ett trumfkort om varför du ska satsa på ett deltagande i serien gentemot vänner, sponsorer och dylikt!

– – – – –

Vi vill därför avsluta med att hälsa er varmt välkomna ombord på denna resa, och tåget går nu. Har du inte anmält dig till nyhetsbrevet nere till höger så gör det nu, första omgången erbjudna platser cirkulerar redan och fylls på snabbt.

Är du redo att göra Time Attack till något som spelar roll i Motorsport Sverige? Tveka inte utan häng på redan nu!