Ram för mediabevakning av TimeAttack.nu 2012:

Sedan 2010 då SUPRA CLUB SWEDEN sådde fröna till Time Attack i Sverige så har den stora skillnaden med de små medlen mot andra trackdays varit bevakningen online.

I form av blogg, bilder och video med en nyttig dos aktivitet på forum samt sociala medier odlades intresset sakta, och nu med lanseringen av Timeattack.nu serien ska all den erfarenheten komma till nytta!

Ombord som officiell mediapartner och ansvarig för driften online är SUPERIOR IMPORTS AB och deras förmågor som skapat film, fotogallerier och bloggat från svenska bilhobby-scenen sedan 2009.

Detta är ramen för hur de vill bevaka serien här på hemsidan under året, för att tillsammans få sporten och få förutsättningar för förare att söka spons att växa:

– – – – – 

SELECTED PHOTOGRAPHER” gallerier från varje happening:

Bilder är fortfarande det absolut snabbaste sättet att förmedla en känsla eller redovisa något på. Till dessa events tar Superior med sina mest erfarna fotografer för att fokusera på tre områden som alla har lika stor betydelse:

Lifestyle: Mycket av det som beskrivs för er förare i VÅRAT MANIFEST som förklarar varför våran serie skiljer sig från mängden, handlar om att skapa en trygg men samtidigt spännande miljö både på och utanför banan.

Just det senare nämnda är otroligt viktigt, att med hjälp av begåvade fotografer ”fånga ögonblicken” som hela tiden sker runtom själva körningen.

Vi vill definitivt visa vilken passion, kamratskap och rätt och slätt adrenalin som Time Attack förmedlar. 

Därför får ni vara beredda på att det kan springa runt en paparazzi eller två för denna uppgift. Upp med mungiporna! 

Race: Självklart kan man inte bortse från att det som säljer sporten mest är den otroliga fart och fantastiska bilar som gör upp  banan.

Därför finns alltid minst en fotograf med rätt utrustning enbart för att stå på olika ställen på banan, bara för att fånga det där ögonblicket som en bil baktänder, eller gör sista korrigeringen i ett spår när baken vill släppa ut.

”Feature”: SUPERIOR BLOGGEN nu är ett mindre media outlet som delar material med många stora bloggar i världen; så kommer sessioner som deras SUPERIOR TEN OF THE BESTvara ett stående inslag varje träff.

De innebär fördjupningar på ett par stycken utvalda bilar, samt att alla löper en stor risk att få en bild av hög kvalitet bara de finns i depån.

***

SUPERIOR MEDIA, detta kommer finnas efter varje träff:

Ett av stegen för att TA.nu ska kunna bli tagen på allvar som en seriös motorsport är kontinuitet för det som redogörs. Därför kommer prioritet bli att få ut material enligt denna minimi-mall snabbt för att sedan låta större mästerverk komma när man minst anar det.

”Vlogs/TV, mer än bara bilarna”: Det är minst lika viktigt att förarna som deltar blir bra ambassadörer för serien som att bilarna ska framställas på ett attraktivt sätt.

På plats kommer flera kameror fokusera på att ta pulsen på er förare, prata allmänt om sporten och precis som lifestyle delen av fotogallerierna visa varför Time Attack är såpass spännande/roligt/gemytligt- bara fylla på med positiva adjektiv där! 

”Viral highlights”: Det är väldigt svårt att upprepa produktionen kring nedan film, men att det ska finnas en stämningsfull och otroligt välklippt film som tar upp prispallen i varje klass är en självklarhet.

Större projekt kommer det självklart finnas massor av material till, men detta är bara minimi-ramen för serien; vi hoppas ständigt överraska er utöver den under säsongen. 

”Superior specials:” Vi har många spännande projekt på gång, mycket av materialet ska precis som ovan nämnt användas till större projekt- men värt att nämnas är våra ”Superior specials” som handleds av en just nu hemlig programledare.

Där går vi in på djupet av enstaka bilar, och hoppas på det sättet utbilda folk om aspekter i Time Attack. Man sprider intresset då det är intressant utåt att få veta mer om allt från: den där ”ruskigt snabba Golfen i Club-klassen”, som det ”eld-sprutande monster till Supra” som dominerade kvalet i högsta klassen. 

***

Jokrar och långsiktiga mål Media + Timeattack.nu:

Det kommer jobbas väldigt mycket detta år med att Superior Media kan ta steget upp till ett riktigt produktionsbolag, och därför går vi in i att precis som serien ”hålla en hög lägsta nivå” och lära under resans gång.

Målet är att hemsidan efter säsong ska ha en enhetlig look där man med lätthet kan bläddra sig förbi de video/foto som hör till varje datum.

Utöver det har vi även ett par mål där vi siktar mot stjärnorna, men redan har en strategi som hoppas ger resultat inom 1 år…

Få ut TimeAttack.nu på svensk television:

Detta lämnar mycket osagt i vilken skala och kanal, men det är ett mål vi ska kämpa stenhårt för; precis som att ge serien legitimt ”Motorsport status” går hand i hand med detta.

Även om det bara var ett inslag i ett annat program, så skulle det lilla ge ännu en otrolig hävarm mot att värva sponsorer.

Värva in en känd profil inom Svensk Motorsport som ”co-host”:

Ett av de tyngre pusselbitarna för att uppnå målet kommer presenteras inom kort när vi tar i ett namn från racing på högsta nivå som en profil utåt sett för TA.nu.

Vi vill kunna ha någon som egentligen är överkvalificerad; men tack vare det kan förklara väldigt pedagogiskt och dessutom ge en trovärdighet för ”TV-inslagen” som är oslagbar. 

Samarbete med etablerade tävlings-serier:

Det finns otroligt fina skyltfönster som inte vem som helst kan få tillträde till.

Vi kommer jobba även här med att TA.nu ska finnas på plats inte bara på events inom bilhobbyn, utan också i större racing-serier som framförallt kan ge oss en hjälpande ”knuff” framåt i utvecklingen.

Dock så är detta fortfarande något som är framförallt inriktat mot förare, och inte något som ska anamma renodlad racing-kultur; men den kompetens som finns både medialt och praktiskt hos stora serier är svårt att tacka nej till. 

– – – – – 

Detta är bara början, och så fort vi fått ett färdigt startfält för denna säsong kommer det bli mycket mer ”blogg” framförallt.

…som alltid, har du inte anmält dig till det *nystartade* nyhetsbrevet till höger på hemsidan- gör det. Följ även VÅR FACEBOOK!