RESULTAT: Korta referat och finaltider samtliga klasser Time Attack Riksmästerskap – Rond 1 Rudskogen

En hel dag av racing på vackra Rudskogen när Svenska Riksmästerskapet i Time Attack hade premiär- är över.

Här följer korta referat från samtliga klasser och länkar till samtliga resultat. Aktuell poängställning och längre sammandrag följer.

Vi på TimeAttack.nu vill tacka alla som stöttat och ställt upp för att få ihop det till denna deltävling. en prövande tid är slut- och vi har nu tid att andas ut och reflektera.

– – – – –

RESULTAT ROND 1:

Club:

Veteranen i sammanhanget tog dagens "favoritseger" om man får uttrycka det så. Med sin Porsche 911 GT3 rattade han stabilt hela dagen med rätt stor dominans tidsmässigt.

Tvåan Rasmus Åberg klev dock fram och utmanade tuffare i finalen än under dagen, och slutade sekunden efter med en för sig själv rejäl höjning.

Tredjeplatsen knep en "glidare" i Jimi Smid (Porsche Cayman R) som ökade med mer än 5 (!) sekunder mot tidigare kval.

Anton Svensson presterade när det gällde som mest och smet in under 2min, medan Kim Söderström lärde sig dyrt att man måste ha gott om vätska och vila till finalen. Femma alltså.

Final – Starting # – Name & Car- Laptime:
 
VINNARE: 4 Peter Wärnher Porsche GT 3 1:53.208
2 39 Rasmus Åberg Mitsubishi Evo 8 1:54.237
3 55 Jimi Smid Porsche Cayman R 1:54.798
4 21 Anton Svensson Mazda RX8 1:58.954
5 89 Kim Söderström Subaru Impreza 1:59.487
 
– – –
 
Club Challenge:
 
Förra årets suverän i Club-klassen, Pontus Parneryd (Evo X) hade i år tagit steget upp till CC och visade under kvalet att han minsann kunde hävda sig där också med stadigt övertag på "Pole".
 
Nore Eriksson med sin (Evo VI) bjöd på frejdigast körning sett över hela dagen, och var stor ovän med konor som flög titt som tätt mellan snabba tider (diskning på de varven).
 
Dessa två herrar bjöd på en rafflande final där Nore Eriksson tillslut stal vinsten med en kanontid före Pontus. Grattis!
 
I övriga topplaceringar gjorde "Hellen" Norbäck en stabil insats och kom till final, där Mark Bäck bara var en tiondel före på fjärde.
 
Charles Sporre (Evo VIII) gjorde podiet komplett med bilar från Mitsubishi med en fin tredjeplats. Mannen var fokuserad på bra resultat hela dagen, och gjorde sig förtjänt av bronset därför.
 
Dagens besvikelse blir förra årets vinnare Henrik Sirath som missade i Top 8 (ej känt om av tekniska skäl vid pressläggning).
 
Säkerligen grämer sig starkt över sin slutliga plats när han sett till kvar hade klassens tredje bästa tid överlag räknat över hela dagen. Surt…!
 
VINNARE: 42 Nore Eriksson Mitsubishi Evo 6, 1:46.033
2 10 Pontus Parneryd Mitsubishi Evo X 1:46.829
3 37 Charles Sporre Mitsubishi Evo 8 1:51.678
4 30 Mark Bäck Mitsubishi Evo IX 1:52.655
5 29 Hellen Nordbäck Mitsubishi Evo X 1:52.787
 
– – –
 
Pro/Pro Modified: 
 
Till kungaklassen sett till potenta bilar hade vi precis det som behövdes. När förra årets absoluta slägga till vinnare; Robin Antonsson, inte dök upp med sin Supra- så var det nog många som var hungriga att plocka poäng.
 
Mikael Engblom med sin Evo V RS är ju lite av en "signaturbil" för serien, men han råkade inför finalen ut för ett oturligt haveri på vevaxelgivaren på exakt samma ställe som motorn rasade på förra året. Oturlig slump eller läskigt…?
 
Stark framåt i "JRM Evo" maffian var ägaren själv, Joakim Dyrstedt. Men till sista kvalet till finalen hände något konstigt… Daniel Wembo från NKM Racing Team knep "Pole" med sin Nissan GT-R med en kanontid som var dagens absolut bästa av alla (1.36, 583)!
 
Vad som sedan hände var knappt trovärdigt om man sett en dramatisk film.
 
Eftersom Daniel kvalat in som etta, och regnet låg i luften… så gav han järnet direkt och satte sin tid snabbt. Joakim som var tvåa gjorde detsamma, men fick inte till det och var knappt efter.
 
Vad händer då? Regnet faller och med 10min kvar är det plötsligt k ö r t att sätta bättre tider! Wembo vinner under högdramatiska former!
 
Joakim kom tvåa medan de två andra var denna gång för kyliga och fick inte till sina varv mer än på blött underlag.
 
Rättelse: Schmiedmans ägare Viktor Örtegren kom efter ett par tekniska missöden i tidtagningen där Japtunings Stefan Påhlsson först tog tredjeplatsen; blev i efterhand tilldelad den platsen. Båda förarna hade väldigt olika resor till finalen, där Viktor mest fick skruva hela dagen innan saker började "sitta"- medan Stefan gjorde en imponerande insats och hade en av de bästa tiderna under Q 1 – 3 sett till hela dagen. Däremot stämde det som bäst med väder och bil bäst för Viktor, medan Stefan obönhörligen åkte ut som sista bil i väta. Vi ser fram emot fortsatta fighter mellan alla dessa herrar!
 
Vi beklagar verkligen att Engblom "bara" blev femma, men det var många fallna hjältar i Pro som hade tekniskt strul hela dagen. Rudskogen frestar på ordentligt, och kända namn som Erik Karlén (Evo VIII) och Gustaf Burström (Porsche 944) fick inte komma till skott alls t.ex…
 
VINNARE: 20 Daniel Wembo Nissan GTR 1:37.415
2 7 Joakim Dyrstedt Mitsubishi Evo 6 1:38.632
3 26 Viktor Örtegren BMW M3 1:40.348
4 12 Stefan Påhlsson Mitsubishi Evo 5 1:46.661
5 66 Mikael Engblom Mitsubishi Evo 5 RS 0

– – – – –

Tack alla för er stöttning och att ni följt oss. DETTA ÄR LÄNKEN (KLICKA!) där alla resultat finns snyggt uppspaltat.

Massa härliga foton och ytterligare referat under morgondagen.