Serieställning inför finalhelgen TimeAttack.nu 2013!

Serietabeller för TA13 inför finalhelgens avgörande tävlingar på Mittsverigebanan!

Varje förare får ta med sig sina tre bästa tävlingsresultat till finalhelgens två sista tävlingar som läggs till slutresultatet.

Det finns alltså upp till 110 poäng att hämta i Härnösand, tillräckligt för att ingen av ledarna kan sitta säkert. Vi på TimeAttack.nu tar en kort titt och analys där vi väljer ut favoriten, utmanarna och en ”potentiell raket” från varje klass:

– – –

CLUB: I gat-klassen så trodde folk att favoriten Peter Wärhner med sin Porsche 911 GT3 skulle leka hem både klass-seger samt RM. Men sedan utmanaren Rasmus Åberg i sin röda Mitsubishi Evo tagit vinst på Kinnekulle och kört stabilt med snabba kval, så har han häng.

Nederöver i tabellen väljer vi Marcus Carlsson som ”potentiell raket” baserat på att det är högst osäkert vilka konkurrenter som kommer till start på den nordliga finalen. Bud på ett brons i klassen med lite flyt…?

– – –

CLUB CHALLENGE: ”Evo-klassen” som den så snällt får kallas, har en väldigt distinkt favorit Nore Eriksson som senast på Gelleråsen drogs med tekniskt strul; men Pontus Parneryd som är självklar utmanare kunde inte kapitalisera efter otroligt otur med att bli diskvalificerad i finalen efter två påkörda konor.

Detta var samma grymma öde som mötte Henrik Siraths Ford Focus RS, en av få ”icke-Evo” bilar med FWD dessutom. Han hade överlägset snabbast tider i Top 8 men föll på denna regel tyvärr. Han blir en självklar potenitell raket uppåt, medan om man även tittar längre ner i tabellen kan tänka sig Per Karsmans (Evo), Helene Nordbäck (Evo) och egentligen vemsomhelst av Mark Bäck, Fredrik Sjölander samt Alexandra Björk kommer kunna avancera otroligt mycket.

Kul klass med kamp om varje Top 10 placering att vänta!

– – –

PRO/PRO MODIFIED: Den absolut största och snabbaste klassen har verkligen inte svikit i underhållningsvärde denna säsong av Timeattack.nu! Här kan vemsomhelst anses som favorit/utmanare ur trion Joakim Dyrstedt (Super-Evo), Mikael Engblom (CCG-Evo) samt Daniel Wembo (NKM-GTR)!

Ska man dock gå på vem som varit jämnast och i bilväg har ett litet övertag sett till banan… så tror vi Joakim Dyrstedts gula fara har knapp fördel!

På kandidater till potenitell raket kan man se det i olika perspektiv. Robin Antonssons Supra är med i leken igen, och slipper han regn finns ohyggligt många poäng att ro hem för Göteborgaren.

Dock ser vi sedan Gelleråsen att både Fredrik Lundkvist i sin stygga BMW E30 M3 Turbo hade nyvunnen fart, liksom Tommy Karlssons Subaru Impreza STi.

Glöm heller inte Team Japtuning Stefan & Filip som med betydligt mindre effekt ändå hållt sig högt och kvalat vidare nästan varje race! Team ARG med sina två BMW E36 då…?!

Kommer bli galet tufft detta!

– – –

Vi ser fram emot att träffa er i Härnösand på MittSverigebanan där vi hoppas på bra uppslutning. 

Redan nu har vi planer för 2014 och kommer avslöja en hel del av dom på ett antal möten (endast förare). Glöm inte skicka in anmälan så snart ni kan till mikael@superiorimports.se!