En vecka kvar till premiär och det är hungrigt bland alla förare, inte minst de som redan kört en säsong- som Porsche Cayman R ägaren #55 Jimi Smid.

Mannen från Habo använde förra årets säsong som ett läroår i instegs-klassen ”Club”, och fortsätter  2014 sin långsiktiga plan att bli en duktig racingförare i Club Challenge!

Jimi blir uppringd av TAnu.se mitt i en utbyggnad av huset ute i Habo, i utkanten av Jönköping.

Med en vecka kvar har han ”bara” att sätta på de nya R-däcken och sedan full fokus på att mentalt ladda upp för premiären på hans ”hemma-bana” geografiskt Kinnekulle Ring!

Smid

– – – – –

[TAnu.se]: Hallå Jimi! Det blev bara en säsong i Club-klassen, hur resonerade du inför att ta steget upp med din Cayman R redan efter ett år?

[#55 Jimi Smid]: Hey hey! Mjo, egentligen skulle jag väl ha fortsatt ett år till. Man vill ju lämna en klass när man vunnit men… ibland måste man se den större bilden i att utvecklas. Det kommer vara rätt att köra lite ”från noll” på R-däck i Club Challenge för mig.

Du hade med dispens kunnat klura dig in i Club (Redaktionen: Jimis Cayman klarar med en hårsmån inte reglerna för vikt/effekt på reg. bevis för Club), men det är alltså ett frivilligt beslut för att bli en bättre förare. Var sätter du målet?

Jag är jättenöjd med att hamna någonstans i mitten faktiskt. Man vill ju alltid vinna men… ser man på t.ex. en annan kollega i Club som tar steget upp i PETER WÄRHNER så har jag (ännu) inte rutin att sätta emot. Men det ska bli kul oavsett!

Hur är känslan inför Kinnekulle? Det var en bana du hade vissa problem med förra året?

Ah, fasen alltså! Det var ingen lätt bana alls, mycket teknisk. Med regnet som dessutom var på nästintill hela dagen så… Nej, i år måste det vara sol, torrt och fullt ös för att man ska kunna hävda sig.

Ny asfalt dessutom på vad vi kallar ”Sveriges Tsukuba”, du lär utan problem bättra tiderna markant med tanke på att du i år slipper kongårdar etc? 

Det ska jag bara göra, förra året hade jag vissa pass pace efter en Suzuki Swift t.ex. Då vet man att förutsättningarna inte är helt som de ska, haha. 

Du är annars ett superbra exempel på att man kan tävla i racing, men göra det genom att sätta sig i bilen samma morgon- och komma hem utan större ekipage/släp etc?

Jajamen, det är otroligt befriande faktiskt att på lördag kunna åka tidigt på morgonen precis som vanligt och lösa allt på plats. Jag gillar att använda min bil, förra året gick den en lång resa genom södra Europa mer än en gång.

Det är otroligt kul att det finns en motorsport där man kan tävla ena dagen, och ett par dagar senare glida med samma ekipage i de Kroatiska bergen!

Oj! Det innebär att TimeAttackNU.se alltså blivit representerat såpass långt utanför rikets gränser. Vi får hoppas du var en god ambassadör för vårt varumärke?

Haha, det är nog ingen fara. Man får tänka sig för lite extra var man parkerar bilen där nere så… ingen risk att något knasigt hänt som ni bör känna till. Streamern är lite sliten efter alla mil dock…?

Då blir det toppen att från vår partner DEKORTEKNIK.COM få en ny på plats på Kinnekulle då… Tack för samtalet och lycka till nästa lördag!

Det ser vi fram emot. Vi ses där!

_DSC4375

– – – – –

Det finns en ynka plats kvar i Club Challenge till Kinnekulle Ring! Passa på och hugg den med ett mail till: timeattack@live.se , eller ring direkt till Micke: 0738121190.

Premiär om exakt en vecka, ladda upp…!