TIME ATTACK-PREMIÄR 6-8 MAJ: Kinnekulle Ring inviger årets säsong!

Som den sista pusselbiten i årets Time Attack-kalender, som lovar fyra helger på de bästa banorna i Sverige; så presenterar vi stolt var årets premiär kommer vara:

6 – 8 maj startar vi och det på en riktigt klassisk bana: Kinnekulle Ring med tre dagars körning. Perfekt för att rivstarta och testa ut bilen!

Serien har absolut mest historia av alla banor i Sverige här, där man kan sträcka det ända bak till 2008 när förlagan till TANU-serien hette JDM Face-off, arrangerad av dåvarande Toyota Supra klubben.

Sedan dess har mycket hänt och Sveriges ”under minuten” bana, en liknelse med Japans kända ”Tsukuba Circuit” där en varvtid under 60 sek är en slags rituell milstolpe för en Time Attack-förare…

… har som en stor nyhet fått nya ägare i STENHAGA INVEST (SAMT BILKOMPANIET TRÅVAD) som redan gett banan ett lyft och ämnar att fortsätta satsa på hela anläggningen. 

”För den vanlige trackday-åkaren är Kinnekulle en hörnsten i att köra bana och anamma livsstilen här i Sverige. 

Vi ser fram emot att denna otroligt mysiga miljö och tekniska bansträckning, nu med de nya ägarnas driv tar steget till nästa nivå.

Körmässigt är den redan där och att vi kört serien här i sträck sedan 2012 visar hur mycket serien och våra kunder uppskattar den.”

– Mikael A. Jarosinski , ansvarig Promotor TimeattackNU-serien.

Under denna omgång av Time Attack brukar det göras extra många aktiviteter för att få nybörjare att göra Time Attack-debut. Det var hela 21 startande i instegs-klassen Club förra året och med den helt nya Junior/nybörjar-klassen CLUB GO! (KLICKA FÖR REGLER) väntas lördagen bli en riktigt livad dag. 

Såhär ser planeringen ut för helgen som verkligen sparkar igång Sveriges hela bankörnings-säsong:

FRE 6 MAJ: Time Attack Testdag

LÖR 7 MAJ: Rond 1 Club Go! + Club samt Time Attack testdag övriga klasser

SÖN: Rond 1 övriga klasser

Med dessa nyheter så är kalender för 2022 komplett och ser på förhand ut som den kanske bästa, mest kompletta- som serien någonsin fått till sett till attraktiva datum med ett lagom uppehåll mellan varje tävling:

Anmälan ÖPPNAR HÄR (WWW.TIMEATTACKNU.SE/BOKA) imorgon 9 feb, till en början kommer det bara att gå boka paket för hela säsongen.

Om du tidigare gjort EN INTRESSEANMÄLAN eller följer oss i våra sociala medier kommer platser för Wild Card att släppas i omgångar. 

Varmt välkomna till vårt officiella jubileum som 10+ årig arrangör av professionell Time Attack!