SOMMARENS SMÄLLKARAMELL: Time Attack storsatsar på Mantorp Park (1-2 juli)

Om Japan har Tsukuba som sitt hjärta av bankörning och kanske även platsen där Time Attack officiellt föddes i världen…

… så är motsvarade plats i Sverige klassiska MANTORP PARK som ligger längs med E4 strax söder om Linköping:

För tionde gången i seriens historia så blir det i år en storsatsning på banan 1 – 2 juli! 

Sedan TimeattackNU-serien hade premiär 2012 har vi med endast 2013 som undantag, alltid varit på den kanske mest omtalade gällande varvtider banan. 

2014 kördes också historiens första ”King of Mantorp” som med internationella gäster och media i toppklass runt eventet; snabbt seglade upp som norra Europas mest prestigefyllda Time Attack-evenemang:

Med två tuffa pandemiår utan någon publik, har evenemanget tagit ett par steg bakåt, men ändå samlat Sveriges snabbaste gat, sport och extrembilar och behållit media i världsklass.

Vi har stolt kunna erbjuda en TV-mässig live-sändning som skapat ett otroligt mervärde för förarna och som engagerat alla fans av Time Attack; som inte kunnat följa på plats:

Nu när vi går mot tider utan restriktioner och med flera extrembilar som stått still i garaget i två år, är det helt rätt tidpunkt att storsatsa på detta evenemang. 

Redan under planeringen inför 2022 visste organisationen bakom serien att det krävdes stora logistiska förändringar för att på riktigt kunna höja nivån på ett av de kanske mest prestigefyllda priser man som varvtids-jägare kan plocka hem: ”King of Mantorp”!

”De senaste åren har varit tuffa för att göra kommersiella evenemang, aktivering för partners utan möjlighet för att ta in gäster och publik är en tråkig verklighet vi fått rätta oss efter.

Samtidigt har vi också sett att antalet deltävlingar innan vår stadiga sommar-succé; varit för mäktigt för både förare och organisation. Man hann liksom inte ladda om.

Därför känns det oerhört inspirerande att vi kan presentera en kalender, där alla får extra tid ladda för vår smällkaramell som genom åren lockat internationella gäster som Japanska legenden ”Under” Suzuki, finska och norska toppteam och givetvis en drös gästspel från andra Svenska racingserier. 

Vi tror att vi gemensamt med all kraft som finns hos förare, partners och fans av Time Attack… det i år går göra detta till bästa ”King of Mantorp” någonsin!”

-Mikael A. Jarosinski , ansvarig promotor TimeattackNU.se

(Tre av fyra banor är presenterade, vilken blir premiärbana?)

Förutom att ”King of Mantorp” körs den 1 juli och TimeattackNU-seriens Rond 2 den 2 juli, så kommer även våra öppna för allmänheten att anmäla sig till TA Testdagar att köras den 30 juni. 

Följ oss i våra sociala kanaler som TILL 2022 FÅR SIG ETT ORDENTLIGT LYFT. Redan nu kan du se innehåll i vår YOUTUBE med förarporträtt mm. 

Nästa tisdag 8 feb släpps den sista banan och 9 feb öppnar officiellt anmälan för säsongen, lämna din intresseanmälan via hemsidan redan nu!