VEIDEC fortsätter samarbete med TimeattackNU-serien 2019

VEIDEC och bilsportserien Time Attack fortsätter det samarbete som inleddes i fjol och Bob Huzell, vice VD för VEIDEC AB, ser fram emot årets säsong som inleds på Ring Knutstorp den 10-11 maj.

– Vi är väldigt glada över att kunna fortsätta det mycket goda samarbete med Time Attack som inleddes i fjol, säger Bob Huzell, vice VD för VEIDEC AB. Time Attack är ett mästerskap och en tävlingsform som växer för varje år med deltagare som spänner över hela spannet, från duktiga amatörer till oerhört proffsiga satsningar, allt genomsyrat av en stor passion för sporten.

Time Attack är en enkel tävlingsform där det handlar om att bygga snabba bilar för att köra ett varv runt en racerbana så snabbt som möjligt. Tävlingsformen gör det möjligt för deltagare på alla nivåer att kunna vara med –  och det är intresset för bilbyggandet som utgör den gemensamma grunden för deltagarna och fansen.

– Bilbyggarna inom Time Attack jobbar ofta i branscher som är intressanta för oss och genom detta samarbete ökar vi kännedomen om våra produkter, säger Bob Huzell. Genom samarbetet med Time Attack ger vi också deltagarna möjlighet att påverka sin närmiljö i en mer miljö- och hälsovänlig inriktning genom att de kan använda våra produkter.

Samarbetet mellan Time Attack och VEIDEC innebär också att VEIDEC, genom sitt mångåriga engagemang i motorsport, bland annat som ägare av STCC mellan 2007 och 2014, fungerar som rådgivare. Bob Huzell är Senior Advisor till Mikael Jarosinski som driver Time Attack.

– VEIDEC besitter stor kompetens inom marknadsföring och motorsport och vi har sedan samarbetet inleddes i fjol landat flera nya partners som ett direkt resultat av det, säger Mikael Jarosinski. Det är också viktigt för oss att vi med VEIDEC:s hjälp och produkter kan påverka motorsporten i en miljövänligare och hälsosammare riktning utan att våra deltagare behöver kompromissa med kvaliteten i sina satsningar.

Samarbetet innebär också att VEIDEC har tillgång till Time Attacks videoproduktion i sin egen verksamhet.

Jörgens Livslopp from Superior Media on Vimeo.

Veidec Autoropa from Superior Media on Vimeo.

– De produktioner som Time Attack använder i sin marknadsföring imponerade på oss, säger Bob Huzell. De använder ett bildspråk som vi känner stämmer med det vi vill uttrycka i våra egna produktioner och ett samarbete kändes naturligt. 

Time Attack:s kalender för året inleds i helgen med tävlingar på Ring Knutstorp. Ytterligare tre tävlingshelger ska genomföras innan säsongen är slut.


KALENDER:
Ring Knutstorp 10-11 maj
Kinnekulle Ring 7-9 juni
Mantorp Park 28-30 juni
Gelleråsen, Karlskoga 23-25 aug

KONTAKT:
TimeattackNU.se: Mikael A. Jarosinski, Sälj/Media/Partneransvarig (Tel: 0738121190 Mail: mikael@timeattacknu.se)
VEIDEC: Joakim Tärnström, Pressansvarig Tel: ‭072-503 96 36‬ Mail: joakim.tarnstrom@veidec.com