WINNERS CIRCLE + RESULTAT: Rond 6, Mittsverigebanan – Sveriges Time Attack Riksmästerskap

Sista deltävlingen blev precis så dramatisk som säsongen byggt upp den till. Ett tag var det tvivelaktigt om banan var i skick till att köra, men en heroisk insats av många förares anhöriga gjorde att vi kunde utöka säkerheten på ett bra sätt.

Med denna deltävling så avgjordes hela Riksmästerskapet i Time Attack, och ni kan läsa de TOTALA RESULTATAT HÄR (KLICKA!). 

– – – 

Sista tävlingsdagen började i regn, och prognoserna var mörka. Många hade fått problem under lördagen, flera förhandsfavriter lyckades ta sig till start enbart efter rena mekarbragder.

För att genomföra tävlingen på ett säkert sätt, beslutades att bara köra två kvalheat och därefter finalerna. Monsunregnen avtog dock och allteftersom dagen gick blev banan torrare vilket avspeglades i tiderna, men helt torrt blev det aldrig.

Rasmus Åberg knep bästa kvaltiden i Club, med 1:16.293 på nionde och sista varvet. Peter Wärhner försökte kontra, men snuvades med mindre än 6 tiondelar på Pole position, detta innebar att han tappade segern i RM till Nore Eriksson!

I finalen visade han dock var skåpet skulle stå och satte snabbaste varvet med 1:13.981.

Nore Eriksson körde helt outstanding, och även om Pontus Parneryd tog in på honom medan banan torkade, kunde han inte komma ikapp säsongens suverän.

I finalen satte sen Nore 1:09.656 på första varvet och ingen kunde matcha det, även om de sannerligen försökte.

Mikael Engblom snodde Pole position i Pro-klassen, med 1:10.951, drygt 2 tiondelar före Joakim Dyrstedt.

Finalen blev ändå snabbare och alla fem körde fortare än Mickes bästa kvaltid, men ingen var snabbare än Micke själv: 1:06.896. Jocce fick nöja sig med andraplatsen, och bakom honom stal Pär Eklund tredje pallplatsen på sjunde varvet.

Får vi se linslusen Nore kämpa med dessa rutinerade förare i Pro nästa år?

– – – – –

Vi på TimeAttack.nu vill tacka alla förare, partners och supporters för denna säsong som officiellt är till ända.

Många nyheter finns redan att presentera, och vi kan väl gissa oss till att den bankett vi planerat 12 Okt kommer mycket offentliggöras…