GALLERI & BLOGG: En ny röst upptäcker Time Attack, Dennis ”Speakern” Jacobsson @ Round 4, Karlskoga [1 av 2]

_DSC5258I ett gästspel föregående säsong på vår bästa Time Attack tävling som gick på Karlskoga Motorstadium, så introducerade TIMEATTACKNU.SE för första gången en speaker som kommenterade all action.

Inslaget var otroligt uppskattat, och en ny standard var satt för hur sporten presenteras som bäst för de i depån (… och till 2014 även online!).

Nu tar den mannen; Dennis "Speakern" Jacobsson sig av en tillbakablick från denna fantastiska helg, ihop med foton av Steffen STEFFENS FOTO Nilsen.

Över två blogginlägg (Del 2 publiceras på Måndag kväll) får ni följa en till en början nyfiken, men ändå primärt Drifting-entusiast upptäcka vår underbara sport!

– – – – –

Text: Dennis "Speakern" Jacobsson

Foto: STEFFENS FOTO

_DSC4257Solglasögon, bananer och ett gäng bullar är vad min packning består av när jag sätter mig i bilen där Micke Jarosinski från Superior tålmodigt inväntat min ankomst till Södertälje.

Micke hade tidigare kontaktat mig och frågat om jag ville vara med på något spännande och självfallet svarade jag utan att veta vad.

Senare skulle jag få reda på att jag skulle få vara involverad i något jag aldrig trott jag skulle kunna fastna för så hårt som jag nu gjort.

Jag smäller igen dörren och vi är nu på väg till deltävling nummer fyra i Timeattack.nu's riksmästerkap i just det, TimeAttack.

Bilfärden består mestadels av mig svärandes över att jag inte ser mina anteckningar pga. de reflektioner eftermiddagssolen skjuter på min telefondisplay, en tid senare har molnen samlat sig och jag kan fokusera på att försöka sätta mig in de förare som kommer att närvara när vi anländer.

_DSC3833

Lagom när jag tittar upp ur mina anteckningar har vi redan passerat grinden och jag läser ”Välkomna till Gelleråsen!”, satan!

Jag hade inte hunnit att plugga så mycket som jag hade velat på alla de namn, ansikten, regler och tävlingsformer som krävdes av mig för att göra ett bra jobb som Superior Speaker.

Jag bestämde mig för att ta ett snabbt varv och hälsa på de förare som tagit sig tid och kommit en dag tidigare, men i samma sekund mina nervtrådar kopplade att jag skulle sätta den ena foten framför den andra hade himlen blivit svart och regnet var ett faktum.

_DSC5183

Jag tyckte mig höra Gustaf Burström svära över att han hade varit så taggad på att få ge järnet denna tävling, men nu säkerligen inte skulle kunna komma ut alls pga.de sjukligt breda däck han hade tvingat på sin helvilda Porsche 944.

Jag tyckte genuint synd om Gustaf trots att jag aldrig mött mannen förut, jag vill helt enkelt inte se förare som är tvingade att hålla tillbaka sin fulla potential, oavsett vem man är och vad man kör.

_DSC4263

Regnet hade lagt sig och jag intervjuade förare runt om i depån och fick så småningom en bra bild av de människor som faktiskt personifierar TimeAttack i Sverige. Vilket gäng!

Efter den obligatoriska besiktningen var det dags att åka till våra stugor som Superior hade hyrt åt de fantastiskt trevliga människorna från Green Valley Safety, och andra människor som drar stora lass för att denna fina sport ska få växa och frodas i Sverige.

_DSC4248

Grillen var tänd och efter ett par köttbitar var det dags att ropa på John Blund som uppenbarligen kom med stora artilleriet, jag är säker på att jag somnade innan ansiktet landade på kudden…

– – –

Ny dag, nya möjligheter.

_DSC4261Efter morgonrutinerna landade vi på banan och jag tog en sedvanlig motorsportfrukost bestående av ostmackor och vatten, breakfast for champions.

Jag jobbade mig igenom fler förare som hade anlänt samma morgon och nu började mitt speakerminne att fungera som planerat.

Nervositeten som hade infunnit sig tidigare var som bortblåst tack vare alla förares inställning och det påminde mig om därifrån jag kommer, drifting.

Glada miner i depån och en positiv inställning trots väder och vind gjorde att jag kände mig bekväm mycket tidigare än beräknat!

_DSC3615

Warmup drog igång och jag fick nu erfara hur svårt det måste vara att kommentera ”vanlig” (läs: tråkig!) racing där alla kör samma bil med exakt samma uppgraderingar.

Detta gäller inte timeattack i samma utsträckning, men jag tror ni förstår budskapet!

_DSC4277

_DSC3825

Jag var tvungen att ändra om mitt sätt att kommentera och jag älskar när utmaningar som dessa uppstår. Klasserna Club och Club challenge sattes ihop och jag fick se vilka som kunde vara potenta inför Q1.

David Runefeldt fick erfara det lömska underlaget med VIP status efter att ha kastat bilen lite för hårt in i en chican och därmed tappat grepp på alla fyra hjul!

David lyckades få stopp på bilen med mindre marginal till Armcoräcket än han var bekväm med, men efter en intervju med David visar det sig att han inte skräms så lätt.

Henrik Sirath i Clucb challenge matade på i sin Focus RS och jag var förvånad över att se en framhjusdriven bil sätta tider likvärdiga med de olika Mitsibushi Evolution modellerna i samma klass.

_DSC4824

En av dessa Evo förare som utmärkte sig lite extra var Nore Eriksson.

Det hade ryktats om att Nore var en aggressiv förare och detta rykte levde han upp till redan från start, med närmast brutal behandling av sin Evo 6.5 (Nedan bild till vänster).

_DSC3813

I klassen Pro/Pro Modified var det Joakim Dyrstedt som använde sig av hela banan och lyckades hitta rätt spårval i det skiftande underlaget och som resultat satte ett varv som var överlägset de andra i samma klass.

_DSC4608

Klockan rullade på och det var dags för Qualifying heaten, åtta platser är lediga i varje klass och konkurrensen är stenhård…

– – – – –

I Del 2 av 2 får ni resten av tillbakablicken över en otroligt minnesvärd dag med kval och finaler, samt foton från banan av Steffen. 

Vi är samtidigt glada att meddela att TAnu.se säkrat Dennis för hela säsong 2014, vi ser verkligen fram emot att ta del av hans begåvningar- både bakom mikrofonen ylandes i depån samt bakom tangentbordet!