GALLERI & BLOGG: Fullt Time Attack ös på Karlskoga – Tillbakablick av Dennis Jacobsson [2 av 2]

_DSC5024Del 2 av Dennis "Speakern" Jacobssons tillbakablick på årets bästa tävling kommer här. Han plockar upp bollen igen precis när kval skulle börja.

Det är svårt att undgå att Time Attack gjorde ett starkt intryck på Dennis, likaså att hans kommenteringar speciellt i Kval/Finaler var mycket uppskattade- självklart kommer han igen med TAnu.se 2014!

Vi kan även glädjas över ett gigantiskt galleri av Steffen Nilsen över vad som hände på banan. Vädret skiftade något grymt, allt från dyblött till nästintill tortt i sista kvalomgången.

Läs, se och njut av Svensk Time Attack på högsta nivå!

– – – – –

Text: Dennis Jacobsson

Foto: STEFFENS FOTO

Jag var spänd över att få se bilarna på fullfartsvarv även om vädret tillät banan att precis torka upp innan det började ösregna igen.

I ett av kvalheaten satsade Nore friskt på att sätta snabba tider i början av passet, vilket resulterade i att han i ingång till chicanen utsatt på banan tappade greppet på bakänden av bilen som i sin tur petade en kona åt sidan.

Två misstag av denna typ leder till att man ej får räkna med det heat man kör i. Detta skulle under dagen innebära katastrof för flera personers placering i mästerskapet.

_DSC4715

Robin Antonsson i Pro/Pro Modified kom in efter tre varv körda i sitt kvalheat efter att ha fått in vatten i kupén som gjorde att alla rutor på bilen immade igen fullständigt.

Jag förstod inte hur han ens tog sig in i depån med tanke på den lilla sikt han hade utåt.

Jag diskuterade med Robin och intervjuade honom om hans strategi inför nästa heat och han hade som svar att han helt enkelt fick höja ribban och köra fort i cirka två varv innan kupén skulle transformeras till en ångbastu.

_DSC4968

– – –

Efter avslutat kval i de tre klasserna var det dags för Top 8 där jag fick känna på spänningen i TimeAttack på riktigt.

Känslan som infinner sig när man ser placeringar som ändras efter varje varv  är obeskrivlig, jag trodde själv inte att jag skulle kunna relatera till förarna reda på första tävlingen, men boy was I wrong!

_DSC4754I detta heat var Henrik Sirath min favorit då han fullkomligt krossade motståndet och köra flera sekunder snabbare än sina konkurrenter, detta var otroligt intressant tills Henriks placering flyttades från först till sist i live tidtagningen.

Till min förvåning hade Henrik svartflaggats för att ha kört på en kona fler än en gång och därför inte fick räkna sin tid i detta heat.

Detta gav Pontus Parneryd en stor chans att knipa segern och han skulle därför satsa stenhårt på att komma till final.

Top 8 fortsatte och vi såg förarna i Pro tampas om platser till finalen, Daniel Wembo hade tidigare satt som mål att vinna och han hade kommit en bra bit på vägen, men han visste också att Joakim Dyrstedt var på hugget och det krävdes fokus för att kunna plocka hem en seger.

_DSC5066

Vidare till Pro final tog sig Joakim, Mikael, Robin, Daniel och Stefan.

I klassen Club slogs Peter Wärhner med Rasmus Åberg och Jimi Smid om en plats på podiet, men Peter hade en väldigt prydlig körning enligt min mening och jag tror att hans exakta körning var det som gav honom övertaget på 2 sekunder till Rasmus.

_DSC5752_DSC5697_DSC4382_DSC5248

När Club Challenge finalen gick av stapeln var det Pontus Parneryd som låg i täten och gjorde ett oförskämt snabbt varv som säkrade honom segern efter 4 varv, men fick precis som Henrik tyvärr erfara att han kört på en kona mer än en gång och därför blev utesluten finalen.

Nu stod det mellan Nore Eriksson som tagit segrar genom säsongen och säkerligen suktade efter ännu en, men Evons wastegate bestämde sig att det var färdiglekt och Nore fick åka på ett turbotryck som var under all kritik.

Då kommer Mark Bäck som från ovan och sätter en tid snabbare än Nore och kniper åt sig förstaplatsen på sitt sista varv, jag vet inte hur det lät, men jag är säker på att min röst hördes när all denna dramatik utspelade sig.

_DSC4819

Sist men definitivt inte minst var det dags för Pro final och banan hade torkat till ordentligt så jag visste att Robin som tidigare in haft mycket fäste i sin Supra kunde äntligen sträcka ut den lite till och tävla med de fyrhjulsdrivna monster som befann sig i startfältet.

Redan vid det första varven satte Joakim ett snabbt varv och var oåtkomlig resten av finalen, han tappade inte sin position under hela finalen och  förbättrade sin tid ännu ett snäpp på sitt näst sista varv.

_DSC4548

Den stora fighten var mellan plats tre och fyra där Daniel Wembo och Robin Antonsson.

Robin såg uppgiven ut tidigt i final heatet då hans servostyrning slutade fungera, men beslutade sig för att ge det en chans och mirakulöst hitta dem tiondelar som separerade honom och Daniel på endast två varv.

Mikael Engblom krigade i sin tämligen sönderslagna av orädda avåkningar till sig en andraplats, en sann mästare som han sedan tillslut vart klarar att köra i alla förhållanden!

_DSC6053

– – –

Om jag skulle summera dagen, skulle det bli ett ord: Kärlek.

Jag tror att jag har kärat ned mig i Timeattack och jag kommer vara svartsjuk om hon åker iväg utan mig.

Jag är otroligt glad över att ha fått chansen att komma längre in i TimeAttack och träffa de härliga människor som gör sporten till vad den är.

_DSC3935

Club Challenge finalen kan ha varit det mest spännande heatet under hela dagen, jag hade ståpäls på ställen man inte gärna nämner offentligt och det bevisar att det inte alltid är dem stora namnen som gör showen.

//Dennis ”Deejay” Jacobsson, Speaker Timeattacknu.se

– – – – – 

Vi tackar för Dennis värmande ord, och ser fram emot fler skrifter av denna multi-begåvade person- även om det är för hans entusiastiska och eggande färdigheter i tal under race vi anlitat honom för 2014.

Även ett gigantiskt tack till Steffen "STEFFENS FOTO" Nilsen, som trots att det är hundratalet bilder håller en otroligt hög nivå i att presentera serien i fotografi.

För samtliga resultat från denna deltävling kan ni klicka er fram via länkarna på RESULTAT sidan.