Omfattande samarbete med SLC Racing Series 2014/15 inlett

SLC2008-R2-Depa-20080524-0400TimeAttack.nu, Sveriges Racingmästerskap för gatbilar har efter att ha presenterat sin starka KALENDER (KLICKA!) samt nya REGLEMENTE & KLASSINDELNING (KLICKA!) jobbat på med större beståndsdelar.

I ett samarbete har man knutit till sig SLC Racing Series, som har lång gående erfarenhet i att arrangera motorsport i mer än 20 år.
 
Med deras nystart av långlopps-körningar har vi funnit en nyckelpartner som hjälper oss med allt från funktionärer, rescue, tidtagning och gott om nyttiga saker utanför banan i promotion mm. 
 
Efter omfattande dialog ända sedan 2012, finns rätta förutsättningar att inleda detta samarbete.
SLC Racing Series hade under sin storhetstid innan den för Motorsporten tråkiga ekonomiska krisen; varje säsong startfält med 40-50+ ekipage.
 
Stjärnor som Petter Solberg, Alx Danielsson, Fredrik Lestrup och DTM-proffset Mattias Ekström har samtliga vid tillfällen kört under SLC's flagg.
Kul kuriosa är att SLC gjorde redan på mitten av 2000-talet fina TV-produktioner i en tid då förutsättningar med prisvärd utrustning, internet och dylikt ännu var i sin linning:
Den sortens erfarenhet av att arrangera motorsport är svårfunnen i Sverige, och vi har därmed fyllt en lucka som vi fortsätter jobba på för utvecklingen för Time Attack i Sverige.
 
Detta kommer underlätta arbetet med allt från funktionärer/rescue, till att få tillbaka samma höga nivå och online användarvänlighet på tidtagningen som under vårt debutår 2012.
 
SLC2007_R5_Endurance-012 SLC2008-R2-Endurance3h45-20080524-0204
 
Med det nytänk och långsiktiga visioner TimeAttacknu.se har för att etablera sin sport, blir det mycket kompetens och passion för motorsport som man slår ihop i en smäll:
 
"Dialogen med  Promotorn för SLC har gjort oss ödmjuka när det gäller detta att arrangera Motorsport på hög nivå i Sverige.
Man kan tycka vi har lärt oss mycket under de år vi kört, många kontakter har knutits och "sållats bort"- och att man är mer redo än någonsin för nästa säsong. 
 
SLC har dock gått igenom bra mycket fler stora framgångar, men även med bravur klarat motgångar; vilket för oss nästan är en viktigare egenskap hos en långsiktigt partner.
De har ett tight crew som kombinerat med ytterligare pusselbitar vi ska presentera från vår ände kommer ge säkra race och trygghet runtom i depån nästa sommar.
 
-Mikael Jarosinski, Media & PR-ansvarig TA.nu.
 
Med sex månader kvar till race och stora bitar som kalender, reglemente och en tydlig bild av det praktiska kring arrangemanget; så kan vi på TimeAttacknu.se fortsätta att jobba i lugn och ro med stora pusselbitar.
Vi är långt ifrån färdiga, och slipar hela tiden på vad som kan göra våra event vassare och förenkla saker för förare etc.
 
Områden vi just nu prioriterar är att ta fram "Case" dvs ett par exempel på bilar i varje klass bland de redan anmälda. Detta för att visa vad som sportsligt skiljer dom åt, ge en visuell bild av klassindelningarna i TA.nu.
 
17530_375354632572342_1380708495_n
 
Sex spännande månader av off-season nu tills premiär på Kinnekulle Ring. Vilken klass skall bli full först? 
 
Skicka in din intresseanmälan för att delta i TimeAttack.nu på info@superiorimports.se redan nu för att säkra din siffra & plats!