INFÖR: Time Attack Festival 2015 (Mantorp Park, 2 augusti – Öppet för publik!)

Vi på TAnu.se vill hälsa alla med minsta intresse för bankörning och Time Attack i Sverige välkomna 2 augusti till Mantorp Park.

Det allra första öppna för publik eventet vi någonsin haft, bjuder in dig som älskar köra bana att prova Time Attack på ett enkelt sätt i en för din bil passande klass (läs nedan om riktlinjer).

***KLICKA FÖR ATT KOMMA TILL SNABB & ENKEL ANMÄLAN!***

Publik kommer få följa vilka som blir ”King of Mantorp” i respektive klass, och samtidigt avgörs Deltävling #2 för ”Unlimited-klassen” i TAnu-serien.

Grädden på moset förutom inbjudna gäster & uppvisningar, blir att alla möts i SuperLaps med klimax i slicks-klassen som är finalen av ”NETA”: Med ekipage från hela Nordeuropa med!

FESTIVAL2015

(Klicka för högupplöst större bild!)

– – –

PRIS:

TIME ATTACK & AUTOMATISKT DELTAGANDE ”KING OF MANTORP”: 2000:- Inkl. +2 fribiljetter (OBS! +500:- efter 26 Juli!)

Sommarens enda chans att på ett enkelt sätt prova på och tävla i Time Attack! Vi bjuder in alla som kört bana, racing eller annan motorsport att köra med oss i ett enkelt format.

Välj en klass baserat på dina däck/motoreffekt, värm upp med ett pass på förmiddagen… för att sedan sätta din bästa tid på 2x15min långa Time Attack pass (preliminärt)!

Hälften (max 10st) i varje klass går sedan vidare till semi-finalerna som körs precis som finalerna i TAnu.se-mästerskapetpå 15min.
Top 5 går till SuperLaps final = Ett utvarv, en chans på attack – – – > Målgång!

Vinnarna firas direkt efter finalen av Slicks/NETA-klassen direkt på Paris-kurvan inför publiken.

Dagen avslutas med ”Open Pit” pass för alla beroende på hur bra körschemat flutit på. Perfekt för medåkningar och ta med vänner & sponsorer ute på banan!

– – – – –

KLASSER (ej samma som TAnu.se-serien):

CLUB: Gatdäck <400HK + R-däck <200HK + Slicks <120HK.

OBS! Med Gatdäck räknas däck med TW >180 och som inte erbjudits som ”R-däck/Semi-slicks”, ex. Pilot Sport Cup 2 el. Federal 595RSR.

STREET: Gatdäck <650HK + R-däck <450HK. + Slicks <200HK

OBS! Med Gatdäck räknas däck med TW >180 och som inte erbjudits som ”R-däck/Semi-slicks”, ex. Pilot Sport Cup 2 el. Federal 595RSR.

PRO: R-Däck (HK obegränsad) + Slicks <350HK.

NETA & ”Unlimited”: Slicks (HK obegränsad, automatisk anmälan till NETA-mästerskap)

TAnu.se åtar sig rätten att ”seeda” dig in i rätt klass, välj därför med omsorg då det underlättar oss med administration för att slippa ”sista minuten” flyttar efter vi besiktat din bil.

Känner du dig osäker, tveka inte att maila tech@timeattacknu.se med spec på bilen samt ditt telnr så ringer vi upp dig med support!

– – – – –

Säkerhet, biljetter & regler på plats:

SÄKERHET: Detta event håller väldigt hög nivå av säkerhet, med ambulans inkl. sjukvårdspersonal samt räddning/brand-bil förutom de mångfaldigt antal kompetenta funktionärer som finns runtom banan.

BILJETTER: Time Attack Festival är ett publik öppet för publik. Att köpa entré kostar 100:- och via länken ovan kan man boka biljettpaket (Köp 4 få 1 fri).

BESIKTNING & LICENS: Vi kör under SMA som tillhandahåller en personförsäkring, den kostar 150:-/dag eller 400:-/säsong (TECKNA HÄR!). Gäller såväl förare som medåkare.

En enklare teknisk säkerhetsbesiktning kommer göras på alla bilar innan ni släpps ut på banan.

Under dagen kommer du erbjudas att få en Teknisk bedömning för att klassas in i TAnu.se TÄVLINGSKLASSER (Kostar inget!).

TIDSSCHEMA: Det är ytterst viktigt att du har koll på dina körpass, och står i line-up senast 5min innan avsatt tid. Vi reserverar oss för eventuella saneringar, och tävlingspass går alltid före i ordning vid förseningar.

OBS! Mailas ut i god tid inför tävling!

ELSKÅP (375:-/dag): Om du vill ha framdragen el till din depåplats måste du ansöka om det innan, Mantorp Park tillhandahåller denna tjänst. Bokas enligt länken ovan.

GARAGE (1250:-/dag): Bokas enligt länken ovan.

ANG. BULLERKRAV (105dB): Mätningar av ditt buller görs vid förbifart med 10m avstånd. Den satta gränsen är 105dB och kommer kontrolleras löpande.

Om du överskrider gränsen blir du avflaggad och informerad om din nivå så du kan göra en åtgärd.

– – – – – 

Boende TA-Festival special: Vi rekommenderar Lunnevads internat, bra vandrarhem standard- medtag lakan/örngott.

Internatföreståndare

Kristina Andersson

013-23 49 19

Mobil 0732 50 09 94

kristina.a.andersson@lio.se

”King of Mantorp 2014”: Time Attack Festival in Scandinavia – Full Movie (by Superior Media) from Superior Media on Vimeo.

– – – – –

Vi vill fylla Mantorp Park till bredden, allt kommer bevakas av fina mediaresurser med sammandrag på Viasat Motor.

Vår tanke är att ena alla er med intresse för Time Attack, oavsett vilken annan serie eller motorsport ni tillhör!

Tveka inte att ställa frågor på anmalan@timeattacknu.se eller ringa Micke (+46738121190) eller Robin (+070-759 21 50).