Kulturkrock? Drifting möter Time Attack när Superior Drift kommer till festen på Mantorp Park, Rond 3!

Att SUPERIOR har många bollar i luften med flera inriktningar visste vi redan, men nu är det dags att kombinera dessa när deras egna SUPERIOR DRIFT (KLICKA!) kommer för att tävla i Time Attack med två Pro Drift bilar!

Efter flera påtryckningar från bl.a. Svenska Bilsportsförbundet om att utövarna kör väldigt lika bilar och under samma licens, så tog beslutet att genomföra jippot som ett prov för framtiden.

Vi har i TimeAttack.nu slagit oss för brösten om att den mix av bilar som finns, men nu går det hela överstyr. Eller?

SUPERIOR DRIFT tar hursomhelst med sig två mycket potenta bilar till Mantorp Park nu på lördag.

Det är två ödmjuka men gladlynta -08 Drifters som äger och rattar dessa Japanska mer än bara busbilar. Båda är av "S-body" chassi, dvs Nissan 200SX eller Silvia som de kallades i Japan.

I år har teamet mest byggt rutin och försökt bygga grunderna till ett större program i 2013, men onekligen är det mer seriöst tävlande som lockar dom till att ge sig in i detta "experiment" utan någon större körvana på bana:

"Jag har velat tävla mer hela säsongen, det har alltid varit min första prio ända sedan jag började bygga bilen tillsammans med pappa Asp Sr i vårt garage utanför Vallentuna. Men man förstår att resan från ett naket strippat chassie, till att själv vara utan större erfarenhet av riktigt tävlande- skulle göra denna säsong till 100% läroår och fått ta saker som de kommer.

Jag ser fram emot att lära känna bilen och mina generella färdigheter som raceförare bättre detta event, även om Drifting utan tvekan är sporten jag brinner för och skulle vilja bli proffs inom."

Daniel Asp, ägare Superior Drift S14.

"Jag har gått in med öppet sinne i det mesta sedan jag köpte bilen som ett beprövat inom Formula Drift chassie för 1.5 år sedan. Visst är det Drifting jag satsar på; men det känns jättekul att även få prova Time Attack nu när båda sporterna växer så det knakar i Sverige. Faktiskt så var syskonbilen som Wise Square byggde i Japan identisk, men mer inställd för att åka "grip" eller i detta fallet Pikes Peak- så alltför långt ifrån lär det inte vara. Har inga förväntningar dock mer än att ha kul!"

-Thomas "Thompa" Pettersson, ägare Superior Drift S15.

 

 

Dessa två bilar kommer med störsa sannolikhet möta extremt tufft motstånd i Pro-klassen, men ändamålet är som sagt att testa bilarna; se förarnas egna utveckling- och göra ett litet mediareportage om allting.

– – – – –

Alla ni fans av Time Attack som ändå sneglar lite åt en annan form av växande "grässrots-motorsport" i Sverige, spana gärna in SUPERIOR DRIFT FACEBOOK för stadiga uppdateringar.

Inte omöjligt att vi får se några rundor uppvisning av grabbarna också, men se framförallt till er att fylla de sista platserna att tävla genom att läsa INFO OM ANMÄLAN HÄR!