Pirelli ny enhetsleverantör till två klasser i Time Attack – ”Tveklöst bästa däcket för den inbitne banåkaren”

Efter ett par säsonger av dialog och ett första samarbete 2020 för att låta Pirelli lära känna Time Attack-miljön, så är det nu klart: 
 
Den exklusiva leverantören av däck till Formel 1, WRC och mängder av motorsportens riktiga elit- kliver ombord även som enhetsdäck-partner i Svenska Time Attack-klasserna Club Challenge och Pro Street.
 
Under 2020 blev det succé för däcktillverkarens alternativ i R-däcks sortimentet, som är däck med oftast hårdare stomme och särsild gummiblandning/mönster för att ge ökad prestanda på bana. 
Deras modell ”TrofeoR” satt på större delen av bilarna i TimeattackNU-seriens två klasser för bilar som verkligen hör hemma på banan men även delvis körs på gata.
 
(Mästaren i Club Challenge 2020 Robert Johansson körde förra året enbart på TrofeoR med sin kompressormatade BMW E46 M3, som också tog flera varvrekord för klassen. 2021 syns han i Pro Street.)
 
Där däcket inte sedan innan hade existerande varvrekord för sin klass, slog bilar med däcket under 2020 nya rekord på samtliga av Sveriges fyra viktigaste banor. 
 
”När en så fri plattform som Time Attack där vårt unika regelverk med enorm valfrihet på uppgraderingar/bil, så är det väldigt sällan en tillverkare/produkt blir dominant i enstaka klasser.  
 
2020 hade över 80% av närmre 70 olika tävlande i våra två huvudklasser för körning med R-däck Pirelli, då förstod man det är en svårslagen produkt.
 
Varvrekord är alltid en viktig indikator på prestanda, men det som kändes roligast var att däcket oavsett vilken nivå man som förare eller bil låg på- gav byte till TrofeoR sådan bättring av varvtider och upplevelse av prestanda/kontroll.
 
Bra däck spelar otroligt stor roll i bankörning, där har Pirelli lyckats få genomslag med att ha det tveklöst bästa däcket för den inbitne banåkaren.
 
Därför är vi otroligt stolta att de värderar Time Attack som en viktig plattform synas i och fortsätta utvecklingen av sina produkter. Med detta stöd vinner förarna ökad service & engagemang i sitt tävlande,  liksom mycket nytta i att stödet ger serien mer resurser att fortsätta satsa medialt för att nå ny större publik.”
– Mikael A. Jarosinski, Ansvarig promotor TimeattackNU-serien.
 
Avtalet innebär att klasserna Club Challenge och Pro Street nu har stöttning av Pirelli Motorsport i Sverige och är reglerade med att samtliga serietävlande kör på Pirelli TrofeoR. 
 
(Jonas Pentell lade över 1000h på att bygga den perfekta Porschen för Pro Street och tog titeln i klassen efter hård kamp mot gräddan av Sveriges snabbaste GT3RS mm. Även han körde hela 2020 på TrofeoR.)
 
Förutom uppsidor med en unik rabatt för de tävlande, bättre logistik, lagerhållning av däck och support direkt från Pirelli Motorsports representant och återförsäljare i hela Sverige av däcket (Apex.se); så ger stödet också viktiga pusselbitar i att fortsätta göra mediala satsningar av hög kvalitet för hela serien.
 
”Vi är mycket glada att kunna vara en del av TAnu:s strävan att ständigt utvecklas och ge en än mer professionell inriktning på serien.
Pirelli är ett logiskt val då vår produkt levererar på absolut högsta nivå, precis som TAnu. 
 
Vi kommer erbjuda fri däckservice och leverans till de tävlingar vi besöker. Med vår långa erfarenhet kan vi bidra med kunskap och hålla en hög servicenivå när det kommer till inställningar och däcktryck för att få bilen att gå ännu fortare.”
– Anders Åberg, VD  A. Åbergs BilImport AB (Apex.se) & Pirellis Motorsportagent/distributör i Sverige.
 
Redan nu kan de som löst serieavgift 2021 (KLICKA FÖR ANMÄLAN!) spara många tusenlappar på att beställa sina däck inför sommaren från APEX.SE.
Ange bara ditt startnummer i serien så bjuder dessutom Time Attack på en stor del av fraktkostnaden!
 
Om Time Attack:
TimeattackNU-serien grundades 2012 och har på kort tid seglat upp som en av de största organiserade tävlingsserierna i Svensk Motorsport.
Med professionell verksamhet i att utveckla serien året om och ett stadigt medieflöde, som bl.a. innefattat två säsonger av TV-magasin på Viasat Motor & Viaplay- når de ut till de bil, motor och teknik-intresserade som älskar livsstilen runt sportbilar och bankörning. 
 
Serien är uppbyggd kring att sätta snabbaste varvtid på Sverige fyra populäraste banor (Ring Knutstorp, Kinnekulle Ring, Mantorp Park och Gelleråsen Arena). De tävlande samlar seriepoäng i varje heat och i slutändan koras de som kallas Sveriges snabbaste bankörnings-förare.
 
Totalt sex olika klasser existerar som gör att nybörjare i gatbilar till semi-professionella team i extrembilar enkelt kan börja tävla under seriösa, säkra och kommersiella förhållande.
Pirellis TrofeoR blir enhetsdäck för alla serietävlande i klassen Club Challenge (bilar med effekt <450HK, ex. BMW M2, Porsche Cayman) och Pro Street (supersportbilar med <650HK, ex. Porsche GT3RS, Nissan GT-R).
 
 
 
Om Pirelli Tyre Nordic AB:
Pirelli grundades 1872 och finns i dag i över 160 länder, har 22 produktionsanläggningar i fyra världsdelar och sysselsätter omkring 37 000 personer. Företaget är en ledande tillverkare av premiumdäck och har ett starkt fokus på forskning och utveckling. 
Pirellis vinterdäck testas på företagets testanläggning i Älvsbyn i norra Sverige. Pirelli har varit aktiv inom motorsport sedan 1907 och har från 2011 varit exklusiv leverantör till Formel 1-världsmästerskapet, nyligen förnyat till 2023. Pirelli är också exklusiv leverantör till World Rally Championship 2021 till 2024.

FÖLJ TIMEATTACKNU-SERIEN:

FacebookYoutubeInstagram