RESULTAT: Snabb race report från TimeAttack.nu Rudskogen 2012

Ett härligt Time Attack på Rudskogen är avslutat, och än en gång har vi genomfört eventet över alla möjliga förväntningar trots bortaplan!

Resultaten är rykande färska, däcken har knappt hunnit kallna och vi får ursäkta stavfel etc. Samtliga tider i alla klasser och heat FINNER NI HÄR (KLICKA!).

– – – – –

Club och Club Challenge:

Med förmodligen alldeles för mycket adrenalin skulle de mer gatbetonade bilarna göra upp. I den lilla Club-klassen hade vi bara två tappra deltagare i Pontus Parneryd med Evo X och Anton Svensson med RX-8.

Pontus har för mig varit ett pussel att lösa, körde överlägset snabbast på gatdäck på Kinnekulle Ring, och valde satsa vidare på det- men det spelade inte någon roll nu heller då blixtsnabba relativt sett

Betydligt hårdare klimat var det i Club Challenge där vi hade en stenhård "cut" på bara de 5 snabbaste. Tre översta hade bara 0.5 sekunder mellan sig, och det blev lika tufft nu.

Daniel Wembo med sin Nissan GT-R hade hela dagen stora problem med "extra-chickanerna" och understyrning. Inte så konstigt med den överlägset tyngsta bilen i startfältet. Han krigade dock på och lyckades få ner sin tid betydligt; riktigt starka 1:45.931. Det räckte dock bara till ett brons!

Rätt tidigt verkade det som att Henrik Sirath med sin framhjulsdrivna Ford Focus RS saknade precis det där lilla sista för att rå på en av fältets mest erfarna; Magnus Thomé i sin BMW M3 CSL. Det skillde inte mycket, och det slutade med att en av förarna sa på halvt blodigt allvar, halvt med självdistans "fan, nu kommer jag svära högt hela vägen hem!"

…och det var olycklige Magnus och lite överraskande fick vi en FWD som vinnare; stort grattis Henrik Sirath (1:45.448)!

Magnus har all rätt att svära lite för sig själv, men detta var Time Attack at its finest där han först knep silver på ett varv med bara tusendelar… och sedan själv föll för det två-eggade svärdet att sporten handlar om små marginaler. 1:45.556 var sannerligen inte fy skam, men sååå nära!

Fullt resultat:

Club:

1 4 TimeAttack Club Pontus Parneryd 1:47.558
2 21 TimeAttack Club Anton Svensson 1:59.707

Club Challenge:

1 75 TimeAttack Club Challenge Henrik Sirath 1:45.448
2 97 TimeAttack Club Challenge Magnus Thomee 1:45.556
3 20 TimeAttack Club Challenge Daniel Wembo 1:45.931

Pro och Pro Modified:

De stora pojkarna gav sig ut och innan man ens han säga högt "vilken otrolig sport detta är" medan monstrena dånade förbi på starten; så hade "Diket" Borggren satt en snabb tid på (1:34.989).

Men innan min kollega och ansvarige för tidtagningen sagt "nu satte Borggren en snabb tid", så följde Robin Antonsson i Phantom Supran upp med bara en 6 tusendelar långsammare tid!

Duellen fortsatte dock, och rätt som det var hade Robin nypt den snabbaste tiden och "Diket" fick med ett små-besviket uttryck på ansiktet bege sig ut på banan igen med kort om tid att göra upp skillnaden.

Men de som sett den i kroppsväxten lilla mannen in action vet att även han har ett stort "bäst när det gäller" hjärta; och bara ett varv senare och med flera "hur fan" reaktioner på publiken… så var han snabbast igen! Han nöjde sig inte där, utan satte en förkrossande bra 1:33.379 som otvivelaktigt gjorde honom till "kung över Rudskogen!

Robin ska verkligen inte skämmas, han satte med detta sig totalt tvåa i alla klasser; och största fjädern i hatten är att han slog norska kolfiber Supran Åge Flugre som mäktade med 1:35.731 och var total trea på det.

Joakim "JoCCe" Dyrstedt var någon som vi bara väntade på att explodera, men efter en åtminstonde bättrad tid på 1:37.708 så blev man lite besviken på att han plötsligt gav upp och åkta av när man väntade på en sista attack. Han höll dock undan för resten, och gav sig på en "all in" sista attack med bara minuter kvar av "hot lap" tid att åka på, men inga "cinderella stories" utan ett silver i Pro Modified blev dagens fångst.

Tredjeplatsen kneps av en underdog och härlig klassiker när Ronnie Johansson (1:40.497) vräkte undan bl.a. Erik Karlén i sin vita Evo VII (1:41.908) från några priser.

Pro Modified:

 

2 14 TimeAttack Pro Mod Robin Antonsson

1:34.426