Serieregler 1.1 släppt, Wet Condition och Check-in införs

Svenska Time Attack mästerskapet TAnu.se administration lade ett hästjobb på att få ut från grunden skrivna serieregler lagom till den stora informationsträff som hölls i slutet av November.

Nu har vi tagit vara på den positiva men noggranna feedback vi fått sedan dess, och putsat till en 1.1 version- nu införs även ”Wet condition” samt att Check-in till line-up utvecklats!

*KLICKA HÄR FÖR ATT SE SERIEREGLER 1.1 .PDF!*

Collage new year

WET CONDITION:

De stora nyheterna är att vid blött underlag utlyser Tävlingsledning ”Wet Conditon”, som ställer andra krav på däck än de som är i de tekniska reglementena. Uppfylls inte dom kraven för du inte passera Check-in till Line-up.

Anledningen att vi inför detta är för att höja säkerheten och minska risken för incidenter.

Hur duktiga förare vi än har i mästerskapet, skall ingen ge sig ut med däck som inte har tillräckligt bra mönster för att klara vått underlag.

Detta medför givetvis att man får strategiskt planera sin säsong, och ifall man ska investera i en extra uppsättning att ha med sig på race.

I de högra klasserna blir det närmast ett måste, för att ens få köra under ”Wet condition”- inte minst för bilarna i ”Unlimited” vars oskurna slicks portas från race under sådana förhållanden.

– – –

CHECK-IN 1.1:

Nyheter även kring ”Check-in” där vi lyssnat på feedback och tagit fram en lösning som garanterar ordning och reda närmast utsläppet till banan.

Det ställer även enorma krav på varje tävlande, att ha koll på sitt körschema, ha bilen förberedd när de lämnar sin depåplats, och vara taktisk med när man ”checkar in” för sitt nästa heat.

Även här gäller särskilda regler kring ”Unlimited”-klassen, och vi kan få se rafflande minutiös dramatik i klass med kval i F1, DTM och andra tävlingsserier inom racing med de nya paragrafer som införts.

– – – – –

Vi är alltid lyhörda för feedback från våra förare och följare om reglementen, ni sänder ett mail till tech@timeattacknu.se för detta.

Nu är vi inne i 2015, tre månader till Påsk och drygt fyra till premiär… vi ser fram emot att tillsammans höja pulsen en aning för varje vecka framöver när Time Attack går mot ett rekordår i Sverige & Skandinavien under TAnu.se!