TAnu.se FOTOGRAFER: Trion komplett, Steffen Nilsen är vår tredje seriefotograf 2014

_DSC4809Efter att ha presenterat två etablerade namn när det kommer till bilfotografi (Hjalmar Van Hoek, JALLEGRAPHICS och Martin Fördal Persson, BILBILDER.SE) så var ett utlovat namn kvar.

Med Steffen Nilsen som detta tredje namn, så har vi en oförskämd bredd där kärnan i fotomedia från varje deltävling kommer hålla otrolig hög kvalitet. Våra tävlande 2014 blir med andra ord riktigt bortskämda med snygga bilder på sina ekipage samt mingel i depån!

Steffen var otroligt aktiv under föregående säsong, och besöker ni hans FACEBOOK SIDA (KLICKA!) kan ni se enorma gallerier med mycket TAnu.se action från bl.a. Tierp, Kinnekulle och Karlskoga.

Herr. Nilsen är en kille som inte varit aktiv i många år, men som haft en otroligt snabb utveckling- såpass att han gjort sig en känd nisch inom bl.a. Rally-skogarna runtom i Sverige.

_DSC9979

Vi ser dock fram emot att se hans säregna ”råa” stil och alltid leverera ett långbord av härliga foton från våra Time Attack-event.

Vad denna trio nu kan uträtta med gemensamt kreativt engagemang… är något vi som älskar att dela snygg bilmedia på våra sociala medier verkligen med glädje kan spekulera över! 

– – – – –

”Steffen Nilsen är mitt namn och är bosatt utanför Växjö. Har varit en del utav den s.k ”Superior-familjen” (Superior Imports AB, Sveriges främsta importör av JDM-sportbilar) sedan 2009 då jag med hjälp av Mikael (Media & PR-chef TAnu och Säljchef Superior) plockade hem en Subaru Legacy B4 RSK från Japan åt mig privat.

Har varit väldigt bilintresserad sedan man tog körkortet och efter man fick hem Subarun blev det en del konbana samt lite nötande på Mantorp och Kinnekulle under JDM Faceoff-körningarna. 

För mig så är fotografering en ganska seriös hobby sedan 2013, men det var under 2011 som jag köpte min första kamera och började lära mig konsten.

Till en början var väl intresset inte speciellt stort förrän jag besökte en rallytävling. Tanken var att få lite balla bilar på bild, men under de tre dagarna som tävlingen höll på- så insåg jag ganska snabbt att bilderna blev rätt grymma! Detta taggade mig mer till att ta fler och bättre bilder.

Under 2012 plåtade jag lite allt möjligt samt försökte lära mig bildredigering, men jag började inse begränsningarna med min dåvarande kamera och stod inför ett dilemma.

Antingen kunde jag plöja ner mina pengar på bilen och preppa den mer för bankörning eller investera tungt i kamerautrustning och fortsätta utveckla mig inom foto.

Resultatet? Ja, det kan ni nog lista ut 😉

 2013 visade sig bli ett bra foto-år för mig. Åkte land och rike runt för att plåta större delen av TimeattackNU.se och Rally-SM, men även lite strippen-körningar, thai-boxning och ett par deltävlingar i STCC. 

Det känns som att jag har hittat min nisch/inriktning, action eller som vissa säger ”råa stenhårda bilder”.

För mig handlar det inte om att minutiöst planera en plåtning i en kontrollerad miljö, utan jag flyter hellre runt och försöker fånga de där speciella ögonblicken.

Allt kan hända när som helst och var som helst, något man lärde sig snabbt inom rally. Man får helt enkelt förutspå händelser men samtidigt ha en jäkla tur.

Jag hoppas på en action-packad säsong och med erfarenhet utav banorna sedan tidigare så vet jag att det finns bra chanser för balla bilder.

Det är bara att ladda järnet, vi ses på Kinnekulle 10 Maj!”

-Steffen Nilsen, STEFFENS FOTO

– – – – –

Vi är otroligt glada att dessa tre fotografer som komplementäras varandra på ett utomordentligt sätt, prioriterat våra tre datum och låtit serien boka dom.

Om du har en bil du lagt ner mycket kärlek & omtanke på som gör sig bra på bild (!), och dessutom vill prova att ta din bankörning till nästa nivå… Tveka inte att anmäla dig till TAnu.se innan alla platser är uppbokade!